• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Mercan: Bir An İçin Yunus ve Mevlana’nın Hiç Olmadığını Düşünün

Ahmet Mercan: Bir An İçin Yunus ve Mevlana’nın Hiç Olmadığını Düşünün

‘’Baudelaire’in Kötülük Çicekleri isimli eserini okuduğumda kendi yazdığım bir eseri okur gibi olmuştum. Yüzyıl öncesinden, farklı kültürden bir sanatçıyla duygudaş olmak hayli ilginç bir durumdu. Var olmak ve aramak üzerinden bakıldığında hislerdeki benzerlikler mekânı aşıyor.’’ Dünyabizim Kitap Söyleşileri’nde bugün Ahmet Mercan’ı ağırlıyoruz

Dünyabizim Kitap Söyleşileri’nde bugün düz yazıdan şiire, çocuk kitaplarından bant tiyatrosuna pek çok alanda eser veren Ahmet Mercan’ı ağırlıyoruz. 1984 yılından itibaren yazıları ve şiirleri İmza, Özgür ve Bilge, Bilgi ve Düşünce, Yedi İklim, Umran gibi dergilerde yayınlandı. Pamuk Bulut Ormanı isimli oyunu 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sergilendi.

Sitemizin yazarlarından olan Ahmet Mercan’ın kitaplarından bazıları şöyle: Yürek Terimleri, Yine de Aşk, Bir Yanımız Yanardağ, İslam’ın Özüne Yolculuk, Gölgemin Ayak Sesleri, Üç Noktalı Yağmur, Kelebek Kanadında Surlar, Sürgün Özlemler, Nariyan.

Şu an başucu kitaplarınız hangileri? Döne döne okuduğunuz kitaplar var mı? Tabii niçin bunlar?

Şu sıralar Kitabü’t Tevhid, Kalbin Anlaması, Maturidi’de Dini Çoğulculuk, İmamı Azam’ın Beş Eseri ve Vicdan isimli eserleri okuyorum. Sürekli okuduğum eserler Yunus Emre Divanı, Alvarlı Muhammed Lütfi Divanı ve Mevlana’nın Divanı Kebir’i. Niçin bunlar dediğimizde pek çok açıdan cevap verilebilir. Yunus ve Mevlana’nın bir an için yok olduğunu düşündüğünüzde cevap ortaya çıkar. Dünya kültüründe bir yerimiz, kıymet-i harbiyemiz varsa öncelikle bunu bu iki bilgeye borçluyuz. İnsanı yakalayan ve hikmet yolculuğuna salan eserleriyle gönlü keşfetmek mümkün oluyor.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/29849/ahmet-mercan-bir-an-icin-yunus-ve-mevlananin-hic-olmadigini-dusunun

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim