• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Murat Özel Ataaullah İskenderi'nin hayatını yazdı

Ahmet Murat Özel Ataaullah İskenderi'nin hayatını yazdı
Ahmet Murat Özel, şair. Kış Bilgisi, Bir Şair Bisikletle ve Kalbin Kararı şiir kitapları var. O şiir yazdıkça ve yayınladıkça kalplere bir serinlik geliyor. Ahmet Murat Özel aynı zamanda bir akademisyen.

Doktora çalışmasını Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yapmış. Ve doktora çalışması olarak önemli bir esere imza atmış. İbn Ataullah el-İskenderi’nin Hayatını, Eserlerini ve Görüşlerini yazmış, kitap olarak yayınlamış.

İbn Ataullah İskenderi Hazretleri daha çok Hikem adlı başyapıtıyla tanınan önemli bir sufi. Hikem üzerine birçok farklı dilde yazılmış seksenden fazla şerh, bu büyük sufinin yüzyıllar boyunca coğrafi sınırları aşan etkisini gösteriyor.

Ahmet Murat Özel’in yazdığı bu kitap, İskenderi’nin sınırlı kaynakta bize aktarılan hayatı hakkındaki bilgileri derlemesi yanında, eser listesinin kapsamlı bir kritiğini de içeriyor. Yine bu çalışmada, İskenderi’nin tasavvufi anlayışının merkezi temaları olan tevekkül, iskat-ı tedbir, marifet gibi belli başlı konular kapsamlı bir biçimde tartışılıyor.

Ahmet Murat Özel kendisini bu çalışmaya sevk eden, görünürde maddi, arka planda manevi sebebi, “kendi kişisel menkıbem” diyerek şöyle anlatıyor:

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/ahmet-murat-ozel-ataullah-iskenderinin-hayatini-yazdi-haber-31030#sthash.ZQD1ZRWd.dpuf

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim