• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Takan'dan: Kandil’e silah taşıyan ABD’li subayların fotoğrafları...

Ahmet Takan'dan: Kandil’e silah taşıyan ABD’li subayların fotoğrafları...
Arslan Binbaşımızı da Sarpkaya Uzman Çavuşumuzu da kahpece şehit ettiler.

Bu kahpeliklerin sonu gelecek mi?.. Elbette gelecek.Kökleri kuruyacak.

Malazgirt’te şehit düşen Arslan Kulaksız Binbaşımızın yakın silah arkadaşları ile konuştum. İnsan canlısı, insan sevgisi ile dolu biri olduğundan başlayıp nice başarılarını, kahramanlıklarını anlattılar. Arslanımızın, silah arkadaşlarının  Malazgirt’in  Türk tarihindeki yerine dikkat  çekip  ortak cümlesi şuydu;

“Bin yıldır hüküm sürdüğümüz bu toprakları şehit vere vere koruduk. Yine veririz”.

Şemdinli’de  Ziya Sarpkaya Uzman Çavuşumuz, ATM’den para çekerken babası ile telefonda konuşuyordu, kahpeler arkadan  kafasına sıktılar. Evlat şehit olurken baba telefonda yıkıldı.

Peş peşe gelen saldırılar verilen şehitlerle askerin acısı çok büyük. Fakat pisliği kurutma azminde bir milim şaşma yok. İrade daha da çelikleniyor...

Köprüleri uçuruyorlar,ambulansları tarıyorlar. Doktorlara,hemşirelere,ebelere,kamu görevlilerine saldırıyorlar. Can verirken son çare devlet ile halkın bağını kopartmak maksadıyla çırpınıyorlar.

Defalarca  yazdım ama yine belirtmek  istiyorum; Bu olup bitenlerin baş sorumlusu 13 yıllık AKP iktidarıdır.  “Çözüm süreci”  ile birlikte PKK’lı hainleri dağdan şehirlere, ilçe merkezlerine kadar indirdiler. Dağda sıkışan it sürüsü, şehir eşkıyası oldu. Şehir ve ilçelerde tüm hakimiyeti sağladı. KCK operasyonlarını sona erdirdiler. Arkasından, cemaatle girdikleri kavga yüzünden makas değiştirip  “orduya da KCK’ya da kumpas kuruldu” deyip gaflet ve delalet içinde  ateşle oynamaktan geri durmadılar. KCK’lıları birer birer hapisten salıverirken  toplumun gözünü boyamak için sanki o şerefli Türk askerlerini içeri atan kumpasın ortağı değillermiş gibi yaptılar. Tüm uyarılara aldırmadılar. Devletin tüm kırmızı raporlarını sumen altı ettiler. KCK daha da şımardı,şehir merkezlerinde daha güçlü hale geldi. Her türlü eleman ve silah yığınağını yaptı. Şimdi ordu şer inlerini vururken hainler de şehir merkezlerinde eylem yapıyor, arkadan vuruyor. Bu, Ankara’nın risk hesaplamasında olan bir durum. Fakat,mücadeleden taviz verme gibi bir düşünce kırıntısı bile yok.

Sıkça aldığım bir soru;  “Bu operasyonlar AKP’nin tekrar seçim planı mı. Bu operasyonlar AKP’ye oy devşirmek için mi yapılıyor”..

Daha önce de yazdım  “sabrın sonuna gelinmişti”, “devlet güvenlik kalkanlarını kaldırdı”  diye. Abdullah Gül’ün   “iyi şeyler olacak”  diye attığı işaret fişeğinin ardından olup bitenler, Recep Erdoğan’ın  “gerekirse baldıran zehir içerim” sözleri ile girilen çözülme sürecine ait tüm belgeler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin belleğinde kazınmış halde. Herkes her şeyin farkında. Bunun tabii sonucu olarak millet de iki yüzlülükleri çok net olarak görüyor. Şu anda küçük siyaset hesaplarının yapılacağı zaman değil. Bataklıklar kurutulduktan sonra millet büyük hesabı görüp defterleri dürer. Şu anda  değmeyin çapsız siyasetçilere, durumdan vaziyet çıkarsınlar.

Gelelim esas büyük ve önemli soruya;

“Gerçekten,son operasyonlarla birlikte, ABD gerçek samimimi müttefikimiz mi oldu?.. Kürt Koridorundan vaz mı geçti?”  vs..vs..

Bu mühim sorunun cevabını, ABD-Türkiye-mutabakatı ile  Cerablus-Azez hattında kurulacağı duyurulan IŞİD’ten temizlenecek güvenli bölge planı ile cevap verelim.

Evet!.. Bu konuda bir mutabakat var. Fakat Ankara bu plana  “kerhen evet” diyor.

Devamı için: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kandile-silah-tasiyan-abdli-subaylarin-fotograflari-35192yy.htm

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim