• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ahmet Varol: Ahmed El-Ammari’nin vefatı

Ahmet Varol: Ahmed El-Ammari’nin vefatı

Suudi Arabistan’ın tanınmış ilim adamlarından olan Prof. Dr. Ahmed El-Ammari sırf siyasi görüşlerinden ve Suudi Arabistan’daki MbS yönetiminin tutumuna muhalif bir tavır sergileyen Sefer El-Havali’ye yakın durmasından dolayı beş aydan beri hapiste tutuluyordu. Geçtiğimiz günlerde sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı haberleri yayınlanmıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda da vefat ettiği haberi yayınlandı. Oğlu, twitter’de babasının vefat ettiğini açıklayan bir mesaj yayınladı. 

Oğlu twitter’deki mesajında şu ifadeye yer vermiş: “Kıymetli babam Ahmed ibnu Abdillah El-Ammari Ez-Zehrani hoca Allah’ın rahmetine intikal etmiştir. Biz hepimiz Allah’a aitiz ve O’na döneceğiz. Allah bize yeter ve O ne güzel vekildir. Güç ve kuvvet ancak Allah’la birliktedir.” 

“Düşünce Mahkûmları” twitter hesabından verilen bilgide de Medine-i Münevvere Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Fakültesi’nin eski dekanı Dr. Ahmed El-Ammari’nin beyin kanaması geçirdiği, bunun üzerine hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındığı fakat kurtarılamadığı ve bir süre bitkisel yaşamda kaldıktan sonra hayata veda ettiği dile getirildi. 

Suudi Arabistan’daki dikta rejiminin sırf düşünce ve görüşlerinden dolayı hapse attığı kişilerle ilgilenen “Düşünce Mahkûmları” grubunun twitter hesabında Ocak ayının yedisinde yayınlanan mesajda da Ahmed El-Ammari’in beyin kanaması geçirdiği ve komaya girdiği, durumunun ağır olduğu dile getirilmişti. 

Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyor, mekanının cennet olmasını temenni ediyoruz. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ahmed-el-ammarinin-vefati-27250.html

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim