• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Varol: BAE veliahtının Netanyahu’yla görüşmeleri

Ahmet Varol: BAE veliahtının Netanyahu’yla görüşmeleri

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) monarşik bir federasyondur. Yedi emirlikten oluşur. Emirlikler arasındaki bir ittifaka göre bu yedi emirlikten Abu Dhabi olarak yazılan Ebu Zaby emirliğinin başkanı tüm federasyonun emiri sayılır. Dolayısıyla oranın emirinin veliahtı aynı zamanda federasyonun emirinin veliahtı sayılmaktadır. 

Abu Dabi’nin ve BAE’nin emirliğini 2004 yılına kadar, aynı zamanda bu federasyonun kurucusu olan Zayed bin Sultan Âli Naheyan yapıyordu. Bu arada Türkçe kaynaklarda bu şahsın ve oğullarının adının sonunun hep El-Naheyan veya Al-Naheyan yazılmasının hatalı olduğunu, doğrusunun Âli Naheyan olduğunu bunun da Naheyan ailesi mensubu anlamına geldiğini hatırlatalım. 

2004’te Zayed bin Sultan’ın ölmesinden sonra yerine oğlu ve federasyonun şu anki emiri Halife bin Zayed Âli Naheyan geçti. Onun veliahtı ise kardeşi Muhammed bin Zayed’dir. 

Siyonist işgalcilerin 13. Kanal adlı tv kanalı 2015’te nükleer teknolojinin kullanılması konusunda Batı ülkelerinin İran’la anlaşma yapmasından sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Abu Dabi yani BAE veliahtı Muhammed bin Zayed arasında bir yığın gizli görüşme gerçekleştiğini haber verdi. 

Haberde görüşmelerin İran dosyasıyla ilgili ve ona karşı, bölgede siyasi bir atağın önüne geçilmesi amacına yönelik olduğu ileri sürüldü. 

Haberde iki üst düzey Batılı diplomatın, Netanyahu ile BAE Veliahtı Muhammed  bin Zayed’in İran’ın nükleer programına karşı durma konusunda ittifak halinde olduklarını söylediğine dikkat çekildi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/bae-veliahtinin-netanyahuyla-gorusmeleri-27498.html

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim