• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ahmet Varol: İhanetin zemini hazırlanıyor

Ahmet Varol: İhanetin zemini hazırlanıyor

23 Haziran tarihinde yayınlanan “Yüzyılın tuzağı” başlıklı yazımızda Ürdün’deki ekonomik sıkıntıların aşılması için Kral II. Abdullah’ın Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’le Mekke’de yaptığı görüşmeden sonra iki buçuk milyar dolar yardım sözü verilmesinden söz etmiştik. Ancak bu yardım sözü verilmesinin hemen ardından işgal rejiminin başbakanı Netanyahu’nun Ürdün’ü ziyaret etmesinin yardımın bu ülkeye şartlı olarak verilmiş olabileceği ihtimalini akla getirdiğini dile getirmiştik. Bu şartın da Ürdün’ün, ABD Başkanı Trump tarafından dayatılan ve “Yüzyılın Anlaşması” olarak yutturulmaya çalışılan gerçekte Filistin davasını tamamen tarihe gömmeyi amaçlayan anlaşmayı onaylaması, buna herhangi bir itirazda bulunmaması talebi olabileceğine işaret etmiştik. 

Bizim bu yazımızın yayınlanmasının hemen ardından siyonist işgalcilere ait Israel Hayom gazetesi, Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak öne sürdüğü anlaşma planına dört Arap ülkesinin destek verdiğine dair bir haber yayınladı. Bu ülkelerin de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Ülkeleri (BAE), Mısır ve Ürdün olduğu ifade ediliyordu. Bunlardan üçünün zaten destek verdiği biliniyordu. Haberin asıl amacı onlara Ürdün’ün de eklendiğinin gündeme getirilmesiydi. Bu da Suudi Arabistan’ın Kuveyt ve BAE ile birlikte vaat ettiği iki buçuk milyar dolar yardımı, Ürdün’ün söz konusu anlaşmaya destek konusunda herhangi bir engel çıkarmaması şartına bağladığı yönündeki tahminlerimizi teyit etti. 

Bu anlaşma planı Filistin davasına yeni bir büyük ihanet planıdır. Bugün Filistin topraklarının işgal altında olmasının ve Filistin halkının içinde bulunduğu durumun gerçek sebebi ihanettir. İhanetin tarihteki örneklerinin ayrıntılarına girmeye gerek görmüyorum. Ancak Trump’ın tamamen siyonist işgal rejiminin hesaplarını hayata geçirmek amacıyla hazırlattığı ve “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği planın Filistin halkına zorla kabul ettirilmesi amacıyla Arap dünyasındaki ihanet rejimlerinin devreye sokulmasına çalışıldığına dikkat çekmek istiyorum. Bu ihanet rejimlerinin başını da Suudi Arabistan çekiyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ihanetin-zemini-hazirlaniyor-24809.html

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim