• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Varol: İran’da koronavirüslü seçimler

Ahmet Varol: İran’da koronavirüslü seçimler

İran’da 21 Şubat Cuma günü 11. dönem milletvekili seçimleri ve Uzmanlar Meclisi ara seçimleri yapıldı. Şimdiye kadar açıklanan sonuçlar muhafazakârların çok büyük bir farkla önde gittiğini gösteriyor. Reformistler ise belirlenen sonuçlara göre çok az sayıda sandalye kazanabildiler. 

Reformistlerin Meclis’te çok az sayıda sandalye kazanmalarında tabii ki çok sayıda reformist aday adayının başvurusunun reddedilmesi sebebiyle İran dışında yaşayan ve hakim sisteme karşı olan kesimlerin seçimlerin boykot edilmesi çağrılarının yankı bulmasının önemli etkisi oldu. Çünkü bu seçimlerde reformistlere oy vermesi beklenen kesimin büyük çoğunluğu tavrını sandık başına gitmeyerek, oyunu kullanmayarak, yani seçimleri reddederek ortaya koymaya çalıştı. 

İran dışında yaşayan rejim karşıtları, seçimlerin halkın iradesinin yönetime yansımasına imkan vermediğini vurgulayarak boykot edilmesi yönünde yoğun propaganda ve çağrılar yapmıştı. Çıkan sonuçlar bu propagandanın ve çağrıların büyük etkisi olduğunu gösteriyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/iranda-koronaviruslu-secimler-31446.html

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim