• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Ahmet Varol: İşgalcinin Gazze fiyaskosu

Ahmet Varol: İşgalcinin Gazze fiyaskosu

Middle East Eye isimli haber sitesi, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında çok vahşi bir yöntemle öldürülmesi sebebiyle oluşan gündemin değişmesi ve bu konunun gölgede kalması için siyonist işgal rejiminin başbakanı Netanyahu’yu Gazze’ye yönelik bir operasyon düzenlemeye ikna etmeye çalıştığına dair haber yayınladı. Bu konu aslında daha önce de gündeme gelmişti ve Kaşıkçı cinayetinin yoğun bir şekilde konuşulduğu günlerde işgal rejiminin Gazze’ye bir saldırı düzenlemesinden ciddi şekilde korkuluyordu. Hatta o günlerde bir gerginlik yaşanmış ama işgal rejimi geniş çaplı bir operasyon düzenlemekten çekinmeyi tercih etmişti. 

Yaşanan son olaylar üzerine adı geçen haber sitesi Suudi Arabistan içindeki bazı kaynaklara dayandırdığını söylediği bu haberi kamuoyunun dikkatine sundu. Haberde, Türkiye’nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarını muhtelif ülkelerin ileri gelenlerine dinletmesi ve Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan’ın cinayet emrinin üst düzey bir makamdan çıktığına dair açıklama yapması üzerine veliaht prensin Netanyahu’yu Hamas’a yönelik bir operasyon başlatması için ikna etmeye çalıştığına dikkat çekildi. 

Bunun yanı sıra gerek Netanyahu ailesinin yolsuzlukları sebebiyle sürdürülen soruşturmalardan ve gerekse siyonist tabandan gelen tepkilerden dolayı Netanyahu hükümetinin son dönemde ciddi bir problem yaşadığı ve bu problemi dışarıya taşımak, içerideki gündemi kısmen değiştirmek için Gazze’ye yönelik operasyon planladığı da olayları izleyen yorumcular tarafından dile getirildi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/isgalcinin-gazze-fiyaskosu-26474.html

Bu haber toplam 406 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim