• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Varol: Mayasında ihanet olan devlet

Ahmet Varol: Mayasında ihanet olan devlet
Bugün ABD Başkanı Trump’ın İslâm dünyasıyla ilgili kirli planlarının uygulamaya geçirilmesi için bütün imkânlarını seferber eden ve bu amaçla kendi baskı gücünü kullanan Suudi Arabistan, mayasında ihanet olan bir devlettir.
İngiliz emperyalizmiyle işbirliği içinde hilafet devletine karşı başlatılan isyanlarla kuruldu. Arap Baharı olarak isimlendirilen süreçte Tunus’ta dikta rejimine başkaldırıldığı zaman bu ülkeyi bir arka bahçesi olarak gören Fransa bile yıllarca kukla olarak kullandığı Zeynelabidin Bin Ali’yi kurtarmaya çalışan uçağın kendi hava alanlarından birine inmesine izin vermemişti. Benzininin bitmesi tehlikesiyle Akdeniz’in mavi sularına zorunlu iniş yapma ihtimaline yaklaşan uçağa Arap dünyasındaki zulmün büyük ağabeyliğine aday olduğunu ortaya koymaya çalışan Suudi Arabistan pistlerini açtı.
 
Arap dünyasında zulüm rejimlerine karşı halkların başkaldırı hareketlerinin önünün kesilmesi için sürekli dikta rejimlerine arka çıktı. Çünkü kendi yönetiminin de bir dikta rejimi olduğunu ve halk direnişinin devam etmesi durumunda selin kendi üzerine doğru geleceğini biliyordu. 
 
Mısır diktasının devrilmesinden sonra Arap dünyasında zulmün büyük ağabeyi oldu. Suud diktatörlüğü zulmün büyük ağabeyliği görevini aktif olarak yürütme işini önce Bahreyn diktasına sahip çıkarak, onun devrilmesini engellemek için devreye girerek ifa etti. Denizden kurduğu köprüyü oradaki diktatörü korumak için tanklar ve zırhlı araçlar göndermede kullandı. Bu araçlarla ülkeyi adeta işgal etti.
 
Halkların kazanımlarının geri alınması amacıyla başlatılan fitne savaşlarını çeşitli şekillerde finanse etti. Mısır’daki Sisi darbesinin zeminini hazırlayan Baltacı fitnesini organize eden BAE, finanse eden ise Suudi Arabistan’dır. Aynı şekilde Libya’daki Halife Haftar fitnesinin yönlendirilmesi işini üstlenen BAE, para kaynaklarının temin edilmesi işini üstlenen ise Suudi Arabistan olmuştur. Suud rejimi bugün de yine arkasına aldığı BAE ile birlikte Yemen’de Husi örgütüne karşı olduğunu söylediği ancak gerçekte bütün Yemen halkına kan kusturan bir savaş vermektedir. 
 
Suudi Arabistan’ın Müslüman Kardeşler’i terör listesine alması gerçekte küresel emperyalizmi reddeden ve kendi halklarının özgürlüğü için mücadele eden bütün siyasi hareketleri hedefe yerleştirmesinden kaynaklanıyordu. Bu tutumunu Filistin’de siyonist işgale karşı mücadele veren Hamas karşısında da sergiledi. 
Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim