• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Ahmet Varol: Veliaht Prensin Asya turu

Ahmet Varol: Veliaht Prensin Asya turu

Gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı’ya karşı Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında korkunç bir cinayet işlenmesi üzerine Batı dünyasında çeşitli eleştirilere hedef olan Suud yönetiminin şimdi kendine yeni kapılar aramaya çalıştığı görülüyor. Bu amaçla Veliaht Prens Muhammed bin Selman 17 Şubat Pazar günü bir Asya turuna çıktı. 

Onun Asya turunun amaçları uluslararası platformda kendisinin ve ülkesinin imajını düzeltmek, yeni bağlantılar kurmak ve aynı zamanda 2030 Vizyonu adını verdiği projesi için yeni yatırım alanları oluşturmak. Bin Selman, 2030 Vizyonu ile ülkesinin petrole bağımlı olmaktan kurtulması için yeni yatırım alanları oluşturmak ve elindeki paranın bir kısmını bu alanlara kaydırmak istiyor. Bunun için de muhtelif ülkelerle bu alanda itifak anlaşmaları yapmak istiyor. Geleceğe Yatırım Girişimi (Future Investment Initiative -FII) bir diğer adıyla Çöldeki Davos forumunu da bu amaçla organize etmişti. Fakat Kaşıkçı cinayetinden dolayı Batılı ülkelerin çoğu ve bu ülkelerdeki önemli şirketler bu forumu boykot etmişti. O yüzden bu forumdan beklediği sonucu elde edemedi. Ama yine basite alınamayacak bazı önemli anlaşmalar da imzaladı. Şimdi doğrudan ziyaretlerle, bire bir anlaşmalar yoluyla yeni yatırım planlarını hayata geçirmek istiyor. Bunun için de bazı ülkelerin ekonomik sıkıntılarını veya dış yatırıma yönelik projelerini değerlendirmek istiyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/veliaht-prensin-asya-turu-27594.html

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim