• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Varol'dan: Emperyalizmin fitne taktikleri

Ahmet Varol'dan: Emperyalizmin fitne taktikleri
Mısır’da bugün Sisi cuntasının hâkimiyetini sürdürebilmesi küresel ve bölgesel güçlerin desteği sayesinde mümkün olmaktadır.

Bugün uluslararası emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerin İslâm dünyasındaki gelişmeler karşısındaki tavırları Müslüman halkların zulüm rejimlerine tepkilerini ortaya koydukları kitlesel eylemler hakkında üretilmiş olan komplo teorilerinin tutarsızlığını bir kez daha ortaya koydu.

Mısır’da bugün Sisi cuntasının hâkimiyetini sürdürebilmesi küresel ve bölgesel güçlerin desteği sayesinde mümkün olmaktadır. Çünkü bu yönetim halk desteğinden yoksundur. Halk desteğine sahip olsaydı askerî darbeye ihtiyaç duymayacaktı. Zaten Baltacı fitnesinden yararlanarak bunu başarabilmek için bayağı uğraştı ama başarılı olamayınca silahın gücüne ve tehdit yöntemine başvurdu. Dolayısıyla bugün cuntanın toplu idamlarına yönelik tepkiler ve eleştiriler tamamen göstermeliktir. Eğer ki gerçek anlamda bir tepki söz konusu olsaydı en azından sergilenen vahşeti engelleme amaçlı bir olumlu adım atıldığını görürdük. Perde önünde göstermelik eleştiri açıklamaları yapılsa da arkasında destekler artırılıyor. Zaten cuntanın birbiri ardından toplu idam kararları çıkarma cesareti göstermesi bu destek sayesindedir.

Libya’da halkın özgür iradesini kullanmasına fırsat verilmemesi için Halife Hafter fitnesi ortaya çıkarıldı. Bu fitnenin halk desteğiyle değil onun gerçekleştirdiği devrime karşı ortaya çıkarıldığı çok açık bir şekilde ortadadır. Başlangıçta bu özelliğini inkâr edemiyorlardı. Ama işi yavaş yavaş rayına oturtmak için Hafter’in Sisi desteğiyle ve onun gölgesinde Tobruk’ta kurduğu paralel hükümetin muhatap alınması için BM’yi devreye soktular. Bir sonraki aşamada da onu Libya’yı diplomatik alanda temsil yetkisine sahip hükümet ilan ederek Trablus’taki yapılanmayı ve onunla bağlantılı silahlı güçleri “yetkisiz” ilan ettiler. Şimdi de onun Tobruk’taki hükümeti tek meşru hükümet olarak kabul etmesi için yoğun baskı uyguluyorlar.

Devamı için: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/emperyalizmin-fitne-taktikleri-10740.html

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim