Ahmet Varol'dan: Kudüs ve Arap medyası

Ahmet Varol'dan: Kudüs ve Arap medyası
İslam âleminde ve özellikle de Arap dünyasında tehlikeli gelişmelerin yaşandığı şu günlerde İstanbul’da benim açımdan gayet faydalı olan ve önem verdiğim bir uluslararası toplantı gerçekleştirildi.

İslam âleminde ve özellikle de Arap dünyasında tehlikeli gelişmelerin yaşandığı şu günlerde İstanbul’da benim açımdan gayet faydalı olan ve önem verdiğim bir uluslararası toplantı gerçekleştirildi. Kurucuları arasında şahsen benim de yer aldığım ve kuruluş aşamasında Allah’ın izniyle tüm istişare toplantılarına katıldığım Filistin Medya Forumu’nun organize ettiği toplantının konusu “Kudüs ve Arap medyası” idi.

Arap medyasının Kudüs davasıyla ilgili duruşunu değerlendirme ve yetkililerini Kudüs’teki son durum hakkında bilgilendirme amacı taşıdığından benim dışımda katılanların tümü Arap ülkelerinde yayın yapan veya Arap dünyasına hitap eden yayın organlarını temsil ediyordu. O yüzden katılanların çoğu Türkiye dışından gelen misafirlerdi. Türkiye’den katılanlar da genellikle Arap dünyasındaki muhtelif yayın organlarının buradaki muhabirleri ve temsilcileriydi. 

21 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen bu toplantı bir günlük olmakla birlikte sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar devam eden verimli ve geniş çerçeveli bir toplantı oldu. Allah’ın izniyle tüm oturumlarına katıldığım toplantıda Kudüs davasının medya boyutu farklı yönleriyle ele alındı. 

Bu sıralarda Arap dünyasında muhtelif siyasi ve toplumsal sorunlar yaşandığından Arap medyası da büyük ölçüde bu sorunlarla ilgili haber ve değerlendirmelere ağırlık veriyor. Filistin ve Kudüs davasıyla ilgili konular her ne kadar hadiselerle bağlantılı olarak zaman zaman gündemde yer tutuyorsa da özellikle hâkim sistemlerin medya organlarında sürekli ikinci plana itiliyor. Bu da siyonist işgalcilerin işine yarıyor. 

O yüzden böyle bir dönemde Kudüs davasının medyadaki konumunu ve medyanın bu davaya ilgisini değerlendirme amaçlı bir çalışma toplantısı yapılması anlamlıydı. Çünkü meselenin kendiliğinden öne çıktığı ve ana gündem maddesi haline geldiği dönemlerde zaten ek müdahaleye gerek olmadan belli bir duyarlılık ve ilgi hâsıl oluyor. Fakat toplantıya katılan arkadaşların da dile getirdiği üzere bu dönemlere özel çalışmalar ve kamuoyunun bilgilendirilmesi mevsimlik çalışmalardan ibaret kalıyor. Oysa mesele bu dönemlere mahsus değildir ve siyonist işgalciler, tevhit mücadelesinin tarih boyunca merkezi olmuş Kudüs’ün tarihi kimliğini değiştirme amaçlı projelerini hayata geçirme çabalarında özellikle ilgilerin başka yönlere yoğunlaştığı dönemleri değerlendiriyorlar. Kudüs’le ilgili geniş bilgi birikimine sahip ve kendisi de Kudüslü olan araştırmacı Halil Tüfekçi’nin toplantıda haritalarla ortaya koyduğu gerçekler de bunu belgeliyordu. 

Devamı için: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/kudus-ve-arap-medyasi-10683.html

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim