Ahmet Vefik Paşa Hakkında Bir Kaynak Kitap

Ahmet Vefik Paşa Hakkında Bir Kaynak Kitap
Hanifi Vural, 'Ahmet Vefik Paşa' adlı kitabında Paşa’yı tüm yönleriyle inceliyor ve çok yönlülüğüyle tanınan bu şahsiyeti yeni nesillere de tanıtmayı hedefliyor.

Tarihimizin en renkli ve çok yönlü kişilerinden olan Ahmet Vefik Paşa, özellikle gençlerin mutlaka tanımaları gereken bir isim. Bahaneler üreten, kendilerini geliştirmek yerine zihinlerini boş uğraşlarla meşgul eden gençlerin birden çok işi başarıyla yürüten örnek şahsiyetleri tanımalarında fayda var. Tarihimizde bu özelliklere sahip çok önemli isimler var. Ahmet Vefik Paşa bu isimlerin en önemlilerinden biridir.

Devlet adamı, edebiyatçı, dilci, tiyatro yazarı, tarihçi. Bunlar bilinen ve öne çıkan özellikleri Ahmet Vefik Paşa’nın. Görev aldığı işlerin tümünde başarılı olan, gücünü hissettiren bir kişi olan paşa, sadrazamlık başta olmak üzere getirildiği görevlerde yaptığı yeniliklerle ve kendine has üslubuyla dikkat çekmeyi başarmıştır.

Prof. Dr. Hanifi Vural, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdüren, dil üzerine çalışmaları bulunan bir akademisyen. Türk Dili alanında çalışmasına rağmen edebiyatla da ilgili bir hoca olan Hanifi Vural, günümüz edebiyatını da yakından takip eden, üniversitede düzenlenen birçok etkinliğe sağladığı katkılar ile gençlere günümüz edebiyatını tanıtarak önemli bir görevi de üstlenen aktif bir hoca. Ahmet Vefik Paşa adlı eseri, onun dilci yönünün bir sonucu olarak ortaya çıkmış olsa da kitabında Ahmet Vefik Paşa’yı tüm yönleriyle inceliyor ve kitabın ön sözünde de belirttiği gibi çok yönlülüğüyle tanınan bu şahsiyeti yeni nesillere de tanıtmayı hedefliyor.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/ahmet-vefik-pasa/24293/ahmet-vefik-pasa-hakkinda-bir-kaynak-kitap

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim