• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Ak Parti İl Başkanı Öz TYB Erzurum Şubesi’nde Konuştu

Ak Parti İl Başkanı Öz TYB Erzurum Şubesi’nde Konuştu
TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) Erzurum Şubesi’nin haftalık düzenli programlarından olan ‘Dil Ve İletişim Atölyesi’nde alanında uzman isimler dinleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Dil ve İletişim Atölyesinde bu hafta, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz misafir oldu.

“Tarih, Kültür ve Medeniyet” eksenli sohbette Öz tarihin toplumlar ve inançlar üzerindeki etkisin örnekleri ile anlattı.

İslâm Tarihi ve Türk Tarihi üzerinden yaptığı vurgularla tarih okumalarında romantik bakış yerine akılcı ve gerçekçi yaklaşımın tercih edilmesinin daha iyi olacağını hatırlattı.

Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamit’in Osmanlı İmparatorluğu’nun zor dönemlerinde devletin başında olduklarını, Türk Milletinin Sultan Abdülhamit ve Atatürk ile son iki yüz yılda nefes aldığını hatırlattı.

Tarihteki önemli olayların, medeniyetimizle sıkı bir ilişkisi içerisinde olduğunu söyleyen Öz, bu olaylara bakış açımızın günümüzde de devam ettiğini dile getirdi.

Bizde tarih yazıcılığında fazla kaynak olmadığını, en eskilerin de yine batı üzerinden ulaştığını hatırlatan Öz; tarihin aslında bütün bilimler kadar önemli olduğunu; buna rağmen beklenen ilgiyi görmediği için istenen yerde olmadığını dile getirdi.

Dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Öz’e şube başkanı M.Hanefi İspirli Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

tyboz3.jpgtyboz1.jpg

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim