• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Akif Emre'den: Şiiri sürgünden dönemeyen milli şair

Akif Emre'den: Şiiri sürgünden dönemeyen milli şair
Mehmet Akif’i hamasete kurban etmek Türkiye’de yaşananların üzerine şal örtmek demektir. Bu hamaset edebiyatı sadece resmi tutumla alakalı değil.

Bizzat Mehmet Akif’e sahip çıktıklarını iddia eden çevreler O’nu milli duygulara hapsettikleri ölçüde bu memlekette olup bitenlere, daha da önemlisi tezahürleri bugünlere kadar gelen, ideolojik devlet tutumunun kodlarını okuma cehdinden uzak kalırlar. Böylece milli şairin şiirinden, sanatından, fikri derinliğinden bağımsız olarak temsil ettiği düşünce itibariyle din-devlet ilişkilerinin hem gizlenen hem de yanlış yansıtılan boyutları “İslamcı bir şair”in şahsında sorgulanmaktan kurtarılmış olur.

Daha önceki bir yazımda belirttiğim bir husus vardı: milli şairini sürgüne gönderen bir ülke olmak gibi eşi benzeri bulunmayan bir özelliğimiz var. Üstelik devrik bir rejimin değil yaşayan dönemin milli marşının şairi, milli şair sıfatları yakıştırılan bir ismi sürgüne gönderen bir devlet anlayışından bahsediyoruz.

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/akifemre/siiri-surgunden-donemeyen-milli-sair-2006820

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim