• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Âkif, Mısır için de Önemli

Âkif, Mısır için de Önemli
Vefatının 75. yıldönümünde Mısır’da da anılan istiklâl şairi Mehmet Âkif için, Mansura Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr.

mehmetakif1_slidecontent_thumbVefatının 75. yıldönümünde Mısır’da da anılan istiklâl şairi Mehmet Âkif için, Mansura Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Atiye, ‘’Ersoy, sadece Türkiye için değil, Mısır için de önemli bir şair, düşünür, yazar ve entelektüeldir’’ dedi.

Mehmet Âkif Ersoy Kahire’de anıldı

Milli şair Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 75. yıl dönümünde Mısır’ın başşehri Kahire’de anıldı. Anma faaliyetleri çerçevesinde ‘’Mehmet Âkif Ersoy’u Anlamak’’ adlı toplantı,  Selahattin Uluslararası Türk Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Selahattin Uluslararası Türk Okulu, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Mısır Türk Nil Kültür ve Sanat Merkezi’nin birlikte düzenlediği toplantıya, Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Müsteşarı Asip Kaya ve Türk Mısır İşadamları Derneği Başkanı Zeki Ekinci’nin yanı sıra çok sayıda dâvetli katıldı. Hayatının bir bölümünü Mısır’da geçiren, Mehmet Âkif Ersoy’un eserlerinin ve hayatının anlatıldığı toplantıya, Mısırlı akademisyenler ile çeşitli üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrenciler ilgi gösterdi. Faaliyete ev sahipliği yapan Selahattin Uluslararası Türk Okulu Genel Müdürü Orhan Keskin, Âkif'e Türkler kadar Mısırlıların da sahip çıktığını belirterek, iki ülke arasında sağlam köprüler oluşturulmasına yardım ettiğini söyledi. Mansura Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Atiye, Âkif'in hayatı boyunca İslâm toplumlarının birlikteliği için çalıştığını anlatarak, ‘’Ersoy, bu nedenle sadece Türkiye için değil Mısır için de önemli bir şair, düşünür, yazar ve entelektüeldir’’ diye konuştu.

29.12.2011 Yeni Asır
Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim