• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Âkif'in Şiirleri

Âkif'in Şiirleri
Âkif’in şiirlerini güzel okumak için yarıştılarİSLAHİYE Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Özel Gülpembe İlköğretim Okulu’nda milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezberden güzel okuma yarışması düzenledi.
sair2

Âkif’in şiirlerini güzel okumak için yarıştılar

İSLAHİYE Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Özel Gülpembe İlköğretim Okulu’nda milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezberden güzel okuma yarışması düzenledi.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akdoğan, “Milli şairimiz Mehmet Akif şiirlerini yazmış. Bize de onu güzel okumak kalıyor” dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin okudukları şiirler ilgiyle izlendi. Yarışmacı öğrenciler, ezbere okuma, vurgu ve tonlama, jest ve mimik, şiir diline uygun okuma, duraklara uyma, ses tonu uygunluğu, kelimeleri telâffuz, ses müzik uyumu, şiire duygu katma ve sahne hakimiyeti gibi unsurlardan puan almak için bütün maharetlerini sahneye yansıttı.

Bu haber toplam 2989 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim