• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Ali Akben: Muhammed Mursi ‘nin verdiği ders

Ali Akben: Muhammed Mursi ‘nin verdiği ders
Muhammed Mursi şehit edildi. Rabbim şehadetini kabul eylesin ve rahmeti ile muamele etsin. Dünyamız giderek daha yaşanılmaz bir hale doğru hızla savruluyor.

Amerika orta doğuda kucağına oturttuğu adı Müslüman kukla liderlerle şu ana kadar dediğim dedik çaldığım düdük kabili borusunu öttürüyor.

Mazlum Afrika can derdinde, İslam alemi ise üzerindeki ölü toprağından silkelenerek bir türlü ben daha ölmedim buradayım diyemiyor. Geçtiğimiz yıl Mısır seyahatimde bu ülkenin nasıl tar umar edildiğini yazmış ve halkının canlı cenaze gibi ruhsuz ve tepkisizliğinden bahsetmiştim.

Hâlbuki 20 yıl kadar önce gittiğim Mısır hatıralarım öyle canlı ve heyecanlı idi ki, doğrusu bu hallere düşeceklerini tahmin dahi edememiştim. Yirmi yıl önce ülkemizden 50 yıl geride gördüğüm Mısır’ın kendini toparlaması için bugün belki 100 yıl gibi bir zamana ihtiyacı var.

Özgürlüğün tadını almış ülkemiz insanının bu gerçekliği görmesi gerek. Bir yanda sefalet diğer yanda riya ve kalitesiz insan yığınlarını görmüş bir kişi olarak bir elimizin balda diğer elimizin yağda olduğunu söylemem inanın abartı olmaz.

Bizdeki gezi zekalılar ve 15 Temmuzun satılmış köpekleri başarılı olsalardı bugün durumumuz onlardan pek farkı olmayabilirdi. Çünkü aynı zaman diliminde düğmeye basan dünya jandarması sadece Mısır da değil, Libya Cezayir Suriye Katar Sudan’da yaptığı gibi ülkemizde de projelerini yürürlüğe koyacaklardı.  Kuzeyden güneyden doğudan ve batıdan sıkıştırarak kalanlarımızı Orta anadoluya yerleştirerek İsrail gavurunun güvenliğini garantileyeceklerdi.

Şükür başaramadılar. İşgal edilen yerlerde yaşayan halkların hali pür melali ortada. Hak hukuk adalet demokrasi gibi içi boşaltılmış kavramlardan eser yok. Varsa yoksa zulüm, sömürme,  sindirme.

Aklımızı başımıza almaz ve bu şekilde aymazlıkta inatla devam edersek korkarım ki, kuruların yanında yaşlar da yanacak. Ah vah gibi son çırpınışlar beyhude olacak.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ali-akben/muhammed-mursi-nin-verdigi-ders/haber-209029

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim