• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ali Ayçil: Kudüs için on pasaj

Ali Ayçil: Kudüs için on pasaj

1 – Kudüs’e Zeytindağı’ndan bakan biri, eğer kalp gözü hâlâ açıksa karşısındaki şehrin bu dünyaya ait bir yer olmadığını hemen anlar. Çünkü şehir, bir süreliğine dinlenmek için yeryüzünde konaklamış semavi bir kervana benzemektedir.

2 – Kudüs, sokaklarında seyyah edasıyla dolaşılacak bir şehir değildir. Uzaklardan gelen yolcu, hangi kapısından ve hangi niyetle girerse girsin, şehrin vakarı karşısında belini biraz kırmak, boynunu biraz eğmek zorunda kalır. Sezgi sahipleri Kudüs’ün bir insanlık tekkesi olduğunu bilirler.

3 – Kudüs’ün kapıları kâh bir peygambere, kâh uzak bir şehre, kâh bir çiçeğe, kâh bir aslana ya da rahmete açılır. Sayıları dokuzdur ve bu semavi evin misafirlerini içeriye buyur etmek için görevlendirilmişlerdir. Misafirleri hem yerden hem de gökten gelirler.

4 – Kudüs, kapılarından şehre giren bir yabancıyı, çağından, zamanından, haletiruhiyesinden hemen koparır. Misafir, şehre adımını atar atmaz artık dünyada bir yerde değil dünyaya rağmen bir yerde olduğunu hissetmekte gecikmez. Bu, Kudüs’ün konuklarına yaşattığı çok özel bir hayrettir.

5 – Kudüs, semavi bir kadının rahmine de benzer. Orada insan yeni bir dünyaya doğmaz; çok eski bir dünyaya ilk kez atılmış olarak doğar.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/kudus-icin-on-pasaj/

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim