• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ali Emre: “Kitap Girmeyen Eve Her şey Girer.”

Ali Emre: “Kitap Girmeyen Eve Her şey Girer.”
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Konya Büyükşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği 2017 bilimsel ve kültürel etkinliklerin dördüncüsünde bu hafta Şair ve yazar Ali Emre “Şiirimizde Ortadoğu”yu konuştu.

18 Mart 2017 Cumartesi günü Konya İl Halk Kütüphanesi’nde tertip edilen “Şiirimizde Ortadoğu” başlıklı toplantıya Temmuz dergisi genel yayın yönetmeni Ali Emre katıldı. Söyleşi formatında gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü şair Ömer Korkmaz yaptı.

Toplantıda şair Ali Emre öncelikle çıkardıkları dergiden bahsetti. Derginin adının neden Temmuz olduğunu açıkladı. 15 Temmuz olayının edebiyata ve medyaya yeterince aksetmediğini söyledi. Bu olayın insanlara duyurulması ve gelecek nesillere aktarılması için daha fazlasını yapmamız gerektiğini ifade etti. Ayrıca modern edebiyatımızın yeterince sosyal ve politik olamadığını, dünyada ve ülkemizdeki değişimlerin edebiyatımıza tam anlamıyla yansıtılamadığını belirtti.

KİTAP GİRMEYEN EVE HERŞEY GİRER

Öğretmenlerinin cesaret vermesiyle kendisini edebiyatın içinde bulduğunun altını çizen Emre, “Benim de hayatımı değiştiren öğretmenlerim oldu. Günlük en az 50-60 sayfa okumadan yatmam. Kitabın girmediği eve her şeyin gireceğini düşünürüm.”dedi.

En önemli eserlerimizi batılıların yazdığını ve oryantalist etkinin hâlâ devam ettiğini söyleyen Ali Emre, “Suriye’de bir milyona yakın insan öldü, ama Halep’le ilgili sayısı 3’ü 5’i geçen çok etkili bir şiir okudunuz mu? Varil bombalarıyla şehit olanlarla ilgili bir roman okudunuz mu?”dedi.

FELSEFESİNİ YAPAMADIĞIMIZ DEĞERLERİMİZİN TEKNİSYENLİĞİNİ YAPIYORUZ

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Sorgun, bazı açıklamalarda bulundu ve dünyanın önemli değişimler geçirmesinde önemsiz gibi görünen mesleklere sahip insanların büyük rol oynadıklarını belirtti. Sorgun;”Bizim kaybetmememiz gereken çok değerlerimiz var hem de kaybedecek bir şeyimiz yok. Bütün işin özü, özeti Âkif’in ifadesiyle ‘Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâmı’. Felsefesini yapamadığımız değerlerimizin teknisyenliğini yapıyoruz. Önemli olan değerlerimizin felsefesini de yapabilmemizdir; ama felsefe olsun diye değil. Şükürler olsun; bu şehir, canlı bir şehir.”dedi.

Toplantı sonunda günün anısına konuşmacı Yazar ve Şair Ali Emre’ye Katılım Belgesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Sorgun takdim etti.

 

ortadogu-3.jpg

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim