• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ali Erkan Kavaklı: “Devlet ve milletin vicdanı Meclis’e sesleniyorum”

Ali Erkan Kavaklı: “Devlet ve milletin vicdanı Meclis’e sesleniyorum”
Ceza infaz yasaları; katilleri, tacizcileri, suçluları koruyor. Geçen hafta ceza yasalarındaki yetersizlikleri, eksikleri ve suçlular lehine yapılan ceza indirimlerini yazdım.
Kanayan bir yaraya parmak basmışım. Okuyuculardan düzinelerce mail aldım. Mevcut ceza kanunlarına milletin tepkisi anlatılır gibi değil, mutlaka yeni düzenlemelerin yapılması lazım. Cezaların caydırıcı hâle getirilmesi şart. Mahkûmların ıslahı için projelerin yapılması zaruri. Suç işleyenin hapishanede pişman olması, kendisini ıslah edip iyi bir adam olmaya karar vermesi için ciddi bir eğitim programı yapılmalı ve uygulanmalı.
 
Kıymetli okuyucum ve değerli dostum Kemal İnan Bey, bir makale genişliğinde mail yazmış. Devletin adaletle ayakta durduğunu, adaleti sağlayacak yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan maili iktibas etmek istiyorum. 
 
Avrupa’dan kanun ithal etmekle adaletin sağlanamadığı ortada. Her milletin örf, âdet, gelenek, görenekleri, dini ayrıdır. Her milletin kendisine göre sosyal yapısı ve sosyolojisi vardır. Kendi sosyal yapımıza uyan kanunlar yapmak zorundayız.
 
Kemal İnan’ın maili şöyle:
 
“Devletlerin varlık sebebi nedir? Neden insanlar böyle bir yapıya, teşkilata ihtiyaç duyarlar ve bu teşkilatın, örgütün koyduğu kurallara itaat ederler? 
 
Sebebi açık... Güvenlik ve adalet için. Asırlardır devlet denen mekanizma toplumun güvenliğini sağlar, adalet mekanizmasını işletir, böylece insanların can ve mal emniyeti güvenceye alınmış olur. Devletlerin günümüzdeki fonksiyonları olan eğitim, sağlık, sosyal yardımlar son yüzyılın politika araçlarıdır ve günümüz dünyasında ortaya çıkmış görevlerdir.
 
Vatandaş canının ve malının korunması için devlete, otoriteye boyun eğmektedir. Peki, devletimiz bugün bu fonksiyonunu ne kadar yerine getirebilmektedir? 
 
Gazeteleri açtığımızda, haberleri izlediğimizde bu işlevini yerine getiremediği görülüyor. Her gün onlarca kişinin katledildiği, uyuşturucu kullanıcılarının ve satıcılarının sokaklarda caddelerde parklarda cirit attığı, bilmem kaçıncı hırsızlığı yaparken kişinin yakalandığı, cinsel tacizci ve sapığın infaz yasasından yararlanıp dışarı çıktıktan sonra bilmem kaç yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu, bilmem kaç tane kadının bıçaklanarak öldürüldüğü haberlerini içimiz parçalayarak okuruz veya bunlarla ilgili haberleri televizyonlardan seyrederiz.
 
Bir vatandaş olarak bu tür haberleri izleyince veya okuyunca dehşete kapılıyorum! Çocuğumla parkta gezerken, caddede yürürken ürküyorum ve tedirgin oluyorum.
Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim