• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıraları Yeniden Basılıyor

Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıraları Yeniden Basılıyor

Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarının yeni baskıları... Akif İnan’ın 'artık ulaşılabilen' kitapları... Cahit Zarifoğlu ''Hızırla Kırk Saat''i nasıl değerlendirmiş? Mehmed Akif’in vefatının ardından yazılan şiirleri Elmalılı mı yazdı? M. Murtaza Özeren bu haftanın kültürel alanda öne çıkan bazı olaylarını değerlendirdi.

Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarının yeni baskıları

Bugün havadislerimize kitaplarla başlayalım. Öncelikle 15 Temmuz’un ardından kapatılan yayınevleri arasında Kaynak Yayınları da vardı, malumunuz olduğu üzere. Bu yayınevinin kapanması şu soruyu akla getiriyordu: Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarının beşinci cildini beklerken, şimdi bu kitaplar nereden çıkacak? Geçtiğimiz hafta bu sorunun çözüldüğünü gördüm; MED Yayınevi (zannediyorum M. Ertuğrul Düzdağ’ın kendi yayınevi) üstad Ali Ulvi Kurucu’nun hatıratının ilk iki cildini yeniden basmış. Sanıyorum hazır olan diğer iki cilt de kısa zamanda satışa sunulur. İnşallah beşinci cilt de kısa zamanda yayınlanır ve bu kıymetli hatırat uzun hazırlanma sürecinin sonunda tamamlanmış olur.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/27599/ali-ulvi-kurucunun-hatiralari-yeniden-basiliyor

Bu haber toplam 2202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim