• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Anadolu’nun Tapusu Bu Zaferle Alındı ama Hatırlayan Yok

Anadolu’nun Tapusu Bu Zaferle Alındı ama Hatırlayan Yok
Isparta'nın Gelendost ilçesi geçtiğimiz hafta sonunda Miryokefalon Zaferi'nin 841. yıldönümü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Törene katılan Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 1176'daki bu savaşı Anadolu Türk Tarihi'nin en önemli üç zaferinden biri olarak nitelendirdi. Fakat böylesi bir zaferin küçük bir organizasyonla anılması üzücü. Ahmet Bağçeci yazdı.

Isparta'nın Gelendost ilçesi geçtiğimiz hafta sonunda Miryokefalon Zaferi'nin 841. yıldönümü etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Toroslar'ın kuzeyinde, Eğirdir Gölü'nün doğu kısmında yer alan bu şirin ilçede yapılan mütevazı törenden neredeyse kimsenin haberi olmadı.

Oysa törene katılan Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 1176'daki savaşı Anadolu Türk Tarihi'nin en önemli üç zaferinden biri olarak nitelendirdi. Bu üç zafer Malazgirt, Sakarya ve Miryokefalon...

Miryokefalon'da Anadolu'nun tapusu alındı

Miryokefalon Savaşı'nın önemine dair tüm tarihçiler hemfikir. Yalın bir anlatımla, Bizans İmparatoru Manuel Komnenos'un komutasındaki birleşik Haçlı güçlerinin hedefi 1071'de Anadolu'ya giren ve hızla yayılan Türkleri bu coğrafyadan söküp atmaktı. II. Kılıçarslan, 1176'da kendisinden sayıca çok üstün olan düşmanı başkent Konya'ya ulaşmandan bozguna uğrattı. Bu tarihten sonra da Bizans her geçen gün daha biraz daha kabuğuna çekildi ve 1453'de İstanbul'un fethedilmesiyle tarih sahnesinden silindi.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/26962/anadolunun-tapusu-bu-zaferle-alindi-ama-hatirlayan-yok

 
Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim