• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Anadolu’yu Yesevî Ruhu Ayakta Tutuyor

Anadolu’yu Yesevî Ruhu Ayakta Tutuyor
Erzincan Şubesince başlatılan “Cuma Sohbetleri” devam ediyor. 1 Şubat 2019 tarihinde Erzincan Belediyesi Millet Bahçesindeki Millet Kıraathanesinde düzenlenen programa Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Oğuzhan Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Aydın, Türk dünyasının manevi değerlerinden olan Ahmet Yesevî’nin hayatı, düşünce dünyası ve eserleri hakkında bilgiler verdi.

Anadolu’yu ayakta tutan dinamiklerin başında  “Yesevî Ruhu”nun geldiğini belirten Dr. Oğuzhan Aydın, “Yesevî’den aldığımız ışığı Anadolu’nun içlerine, oradan da Balkanlara  kadar taşıdık. Bu yerler  bu ruhla bugüne ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Erzincan’da bu ışığı Terzi Baba, Erzurum’da Nene Hatun Çanakkale’de Seyyit Çavuş bu Ruhu yansıtmaktadır” diye konuştu.

Toplantı sonunda konuşan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir,  Cuma Sohbetlerinin devam edeceğini,  8 Şubat 2019 Cuma günü ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden Prof. Dr.  Faruk Gürbüz ile  programlarının devam edeceğini bildirdi.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim