• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kurtuluş Tayiz: Anaların 'evlat nöbeti'nden muhalefet neden rahatsız?

Kurtuluş Tayiz: Anaların 'evlat nöbeti'nden muhalefet neden rahatsız?
Evlatları terör örgütü tarafından kaçırılan anaların Diyarbakır HDP il binası önünde sürdürdüğü eylem sadece PKK ve HDP’yi değil, muhalefet cephesini de korkuttu.

Şu ana kadar hiç bir muhalefet partisi lideri annelerin eylemine destek veremedi. Anaların eylemi ses getirmeye başlayınca muhalefet homurdanmaya, alttan alta bu eylemden duydukları rahatsızlığı dile getirmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, analara destek olmak yerine “başka analar da var” diyerek topu taca atmak için uğraşıyor. Evet, başka anneler de var. “Cumartesi anneleri” de var. Peki bu “cumartesi anneleri”nin sorumlusu kim? Herhalde en son sorumlu tutulacak olan AK Parti’dir. Zira, bütün faili meçhul cinayetler CHP’nin dahil olduğu hükümetler döneminde yaşandı. Biliyoruz ki, AK Parti, Türkiye’de işkence ve faili meçhul cinayetler dönemi sona erdiren partidir. Hadi bunu da bir tarafa bırakalım; Kemal Bey’in başında olduğu parti, madem analar arasında ayrım yapmıyor, peki o halde neden Diyarbakırlı annelere destek vermekten kaçınıyor? CHP cephesinde bunun bir cevabı var mı?

Sadece CHP değil elbette, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Diyarbakırlı annelere destek vermeyen genel başkanlardan biri. Üstelik Akşener, bu analara kızıp HDP’nin önünden kalkmalarını ve gidip devletin kapısına dayanmalarını bile istedi. Pes doğrusu! Akşener, niye Diyarbakırlı anaların evlat nöbetinden rahatsız olur ki?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da keza aynı şekilde, Diyarbakır’daki analara HDP yerine çözümü başka yerde aramalarını önerdi.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/analarin-evlat-nobetinden-muhalefet-neden-rahatsiz/haber-1006436

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim