• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ankara: İyi Kalpli Üvey Ana

Ankara: İyi Kalpli Üvey Ana
'Ankara & İyi Kalpli Üvey Ana', Hüseyin Akın’ın samimi ve mahir dili ile Ankara’nın soğuk yüzünü yumuşatan, belli ki uzun yıllardır heybede demlenmiş yazılardan oluşuyor. Orhan Gazi Gökçe yazdı.

Ankara, tarihi ve siyasi şartlar sebebiyle kimlik kazanan ve çok hızlı değişim geçiren bir başkent. Milli Mücadele’nin başlangıcı ile birlikte hem siyasi hem de sembolik önemi gittikçe artan Ankara, cumhuriyet Türkiye’sinin yaşadığı değişim süreçlerinde de her bakımdan model sayılabilir.

Ankara ile ilgili kanaatlerin genellikle Ankara’nın yapaylığı, tarihî bir yönünün olmadığı, coğrafi bakımdan mahrumiyetleri ve her yönüyle soğukluğu yönünde olması, esasında Ankara’ya sadece yüzyıllık bir perspektif ile bakıyor oluşumuzdan ileri geliyor kanaatimce. Evet, bu yaygın kanaatin haksız olduğu söylenemez, hatta başkent olmazdan evvel Ankara’nın hele bir de İstanbul’la kıyas edildiğinde silik, sönük bir Anadolu kasabası görüntüsü inkâr edilemez ancak Anadolu’nun orta yerindeki bu beldenin yüzyıllar öncesine uzanan, önemli işlevleri olan manevî bir merkez olması da göz ardı edilmemeli.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25200/ankara-iyi-kalpli-uvey-ana

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim