• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara’da Arabaşı sezonu başladı…!

Ankara’da Arabaşı sezonu başladı…!
Genel Başkanlığını Ahmet Koç’un yaptığı Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

İlçe, belde ve köy derneklerini de içine alan federasyon, Yozgat’ın, kültür değerlerini korumaya ve geliştirmeye yönelik faaliyetlerinin yanı sıra zaman zaman  federasyon merkezinde “arabaşı” etkinlikleri de düzenleyerek bürokratlarla, akademisyenlerle, yerel yöneticilerle  ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geliyorlar.

13.01.2020 tarihinde gerçekleşen “arabaşı” yemeğine;

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Vakfı ikinci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Genel Sekreteri Doç Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Mahmut Erdemir, TYB Ankara Şubesi Başkanı M. Sait Uluçay, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Yücel Acer, Ömer Biçer, Ömer Kobay, M. Furkan Bakırcı, İsmail Hamadan, Prof. Dr. Hasan Okuyucu, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Hikmet Selvi ve Mustafa Solmaz, Osman Özdemir, Prof. Dr. Celal Türer, Prof. Dr. İsmail Çalışkan, Memiş Okuyucu katıldı.

Konuklara Yozgat’ın yöresel arabaşı ikramı yapıldı. Sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu, tüketilirken çiğnemeden yutulan arabaşını ilk kez tadanlar biraz çekingen davransalar da daha sonra yemeğin gerçekten lezzetli olduğunu ifade ettiler.

Yemekte konuklara bilgi veren Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Hikmet Selvi ve Mustafa Solmaz; “Hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik sağlamak amacıyla oluşturduğumuz federasyon bizlerin bir araya gelmesine ve kaynaşmamıza vesile oluyor. Yerel ve yöresel kültürümüzü yeni nesillere tanıtarak sürdürmek amacıyla önemli etkinlikler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimizden biri de “arabaşı” yemekleridir. Soframız sadece Yozgatlılara değil, herkese açık. Yozgat'ta soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez lezzeti olan arabaşını haftanın üç günü burada misafirlerimize ikram ediyoruz. Bugünkü konuklarımıza da geldikleri için teşekkür ediyoruz.” dediler.

Federasyon yetkilileri, arabaşının Yozgat Belediyesi tarafından 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsü'ne tescil ettirildiği bilgisini verdiler.

img-20200113-wa0062.jpg

20200113_194638.jpg

img-20200113-wa0054.jpg

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim