• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Anneleri çalışan çocuklara odaklanılmalı

Anneleri çalışan çocuklara odaklanılmalı
Seyhan Büyükcoşkun, 'Kadın İstihdamının Doğurduğu Sosyal Politika Sorunları: Anne-dışı Bakım Sorunu ve Türkiye’nin Kadın İstihdamı Politikası' başlıklı doktora tezini tanıttı. Selvigül Kandoğmuş Şahin notlarını aktarıyor..

Üniversite yıllarında ara ara Bilim Sanat Vakfı'na gidiyoruz. Heyecanlıyız, koşturup duruyoruz. Yüreğimizin hızına zihni anlamda, anlam arayışı ve hikmet yüklü seferlere çıkar gibi okumalar yaparak, önden gidenleri dinleyerek yetişmeye çalışıyoruz. Bu hız bizi irfana açık seferlere çıkartırken nice nadide kıymetli öncü insanla tanışmamıza vesile oluyor. Onların ilim sohbetlerinden rızıklanmak nasip oluyor. Süreyya Yüksel’in Suffa’da bir sahabe hatunu gibi samimi, içten sohbetini dinledikçe yeniden yeniden diriliyoruz. Cihan Aktaş’tan, Yıldız Ramazanoğlu’ndan haberler geliyor. Heyecanımız ve arayışımız dinmek bilmiyor. Fatma Barbarasoğlu yeni bir kitap çıkartınca heyecanla peşine düşüyor ve kendi adımıza acı denizler yudumlarken bizi yaşatan ab-ı hayat sularının da izini sürmüş oluyoruz. Nazife Şişman, Sibel Eraslan Ayşe Böhürler, Hasibe Turan, Nuray Yıldız, Rabia Ünlü Demir, Asiye Dilipak, Nezihe Ay, Halime Uyulan ve pek çok aktivist ve yazar ablalarımızla programlar tertiplerken,Sabiha Ünlü’nün yetim çocuklarına iftariyelik sıcak çorba taşıyoruz.

Bilim Sanat Vakfı'nda görüyorum ilk defa Necla Koytak Ablamızı. Siyah bir örtüyle çevrelenmiş yüzünde ciddi, mesafeli, mahzun, aydınlık bir ifade, entelektüel sağlam duruşu ve keskin bakışlarıyla anlatıyor. Arayışlarımın sükûn bulduğu, kendimi uçsuz bucaksız okyanuslara bıraktığım zamanlar. İşte, diyorum, aynı davayı beraber yılmadan yürüyeceğim ablalar dizilmişler önüme sıra sıra. Onların izini sürmeli, diplerinden ayrılmamalı, erdem, onur ve yıkılmaz bir imanla yürüdükleri hakikat yolunda onların hep arkasında olmalıyım. Onların hep arkasında oldum. Takip ettim, aradım, buldum hakikatin yitik ışığını onların nurlu simaları bu günün dar ve çetrefilli düşünce kalıplarına, fikri yobazlıklarına aydınlık güneşler gibi sunarken. Onların nurani siması beni ısıttı ve aydınlattı.

Seyhan Büyükcoşkun da bu halkaya eklenen müstesna ablalarımızdan. Necla Koytak yaklaşık yirmi yıldır güzide bir ekiple tarih yazan, adeta gençliğe, bu toprağın annelerine bilinç ve duyarlılık aşılayan eğitim çalışmaları yapıyor. Kurumsal bir yapı haline gelen “Kadından Topluma Eğitim” çalışmaları kitaplaşarak daha geniş kitlelere ulaşıyor artık. Kütüphanelerin müstesna köşesinde yer alan Uçurtma Yayınları'ndan çıkan birçok kitapla adeta çığır açarak, gençlerin kimlik inşasına inanılmaz güzellikte katkılar sunmaya devam ediyorlar.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/19269/anneleri-calisan-cocuklara-odaklanilmali.html

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim