• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Arapça kitap fuarına 60 bin ziyaretçi

Arapça kitap fuarına 60 bin ziyaretçi
2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri sona erdi. Sultanahmet Medresesi’nde gerçekleşen etkinliğe İstanbul’da yaşayan Araplar ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

57 yayınevi ile 100’den fazla alim, yazar ve akademisyen katıldığı fuara 60 bin ziyaretçi geldi.  Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, fuarla ilgili olarak “Arapçanın yasak olduğu, Arapça konuştuğu ve ilim öğrettiği için kovuşturma, soruşturma geçiren alimlerin, akademisyenlerin gözaltına alındığı günlerden, bugün İstanbul’un ortasında Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin olması, yeni Türkiye’nin bir başarısı” değerlendirmesinde bulundu.  Fuarda Arap dünyasından gelen alimleri, akademisyen ve yazarların, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi konusunda yeterli bilgileri olmadığını kaydeden Bıyıklı, etkinlik boyunca 15 Temmuz’un detaylı şekilde anlatıldığını dile getirdi.  Haşimi Yayınevi Yayın Yönetmeni Ali Sözer de Arap dünyasından 100’den fazla alim, yazar ve akademisyenin etkinlikler kapsamında ağırlandığını kaydetti.   

 

Kaynak: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/arapca-kitap-fuarina-60-bin-ziyaretci-haber-1191314/

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim