• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Arapça Kitap ve Kültür Günleri’ne Bakanlardan Ziyaret

Arapça Kitap ve Kültür Günleri’ne Bakanlardan Ziyaret
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde ve TYB İstanbul Şubesi, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ve Hâşimî Yayınevi ortaklığında düzenlenen 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’ni Bakanlar ve İstanbul Valisi ziyaret etti.

Bu yıl Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 11 Mart’a kadar devam edecek olan 3. Türkiye Kitap ve Kültür Günleri büyük ilgiyle karşılandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne bir ziyarette bulundular.

Etkinliğin mimarları Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimi Yayınları’nı tebrik eden Bakanlar ve Vali Şahin, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile kitap fuarını ve 15 Temmuz sergisini gezdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bıyıklı, Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin devletimizin kültür ve sanata sahip çıkmasının bir örneği olduğunu belirterek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen bu etkinliğin Arap dünyası ile Türkiye arasındaki kültür alışverişi adına bir adım olduğunu dile getirerek ülkemizde yaşayan Arap nüfusun okuma ve birikim ihtiyacına önemli bir katkı sunduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim