• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Arapça kitaplar fuarda buluştu

Arapça kitaplar fuarda buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, İstanbul Sultanahmet Vakfı (İSVA) ve Haşimi Yayınevinin ortaklaşa düzenlediği “Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri” bugün başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğin detayları, Sultanahmet Medresesinde yapılan basın toplantısında paylaşıldı. TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Arapça Kitap Fuarı” adıyla Kızlarağası Medresesi’nde düzenlenen etkinliğin, büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bıyıklı, bu yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısında artış olacağını belirterek, 22 ülkeden 100 alim ve 50 yayınevinin etkinlik için Türkiye’ye geldiğini dile getirdi. 

26 ŞUBAT SON GÜN

Türkiye’de Arap nüfusun arttığına dikkati çeken Bıyıklı, “Bu fuar, bir anlamda Türkiye’deki Arap kardeşlerimizin kültürel ihtiyaçlarını gidermesine de vesile oluyor.” diye konuştu. Basın toplantısında konuşan Haşimi Yayınevi Yayın Yönetmeni Ali Sözer de geçmişten bugüne kadar, İslam coğrafyasında dostluk köprüleri kurulduğunu dile getirdi. Lübnanlı yayıncı, Dar’ul Kutubi’l İlmiyye’nin kurucusu Muhammed Ali Beyduni de bu tip kültürel faaliyetlerin bütün İslam ülkelerinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. “Asırlardır Sönmeyen Işığımız: Alimler-Kitaplar” temasıyla düzenlenen etkinlik 26 Şubat’ta sona erecek.  Fuar Sultanbeyli Belediyesi, TİKA, TÜGVA ve Beşir Derneği’nin destekleriyle gerçekleşiyor.   

 

Kaynak: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/arapca-kitaplar-fuarda-bulustu-haber-1187405/

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim