• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ardan Zentürk: Bu kadar korkaklık, yenilgi getirir…

Ardan Zentürk: Bu kadar korkaklık, yenilgi getirir…
Amerikan emperyalizmi, RAND raporuna iliştirdiği “darbe” paragrafının hükümete yakın medya ve düşünce alanında “darbe hezeyanına” dönüşmesiyle maksadına ulaştı.

Kim, “darbe tartışmaları AK Parti tabanını derler-toparlar, dağılmayı önler” diye düşünürse, söyleyeyim, sonu hayal kırıklığıdır.

Sokaktaki insan, henüz 3 yıl önce büyük darbe travması atlatmış bir ülkenin kapısına yeniden “darbeciler” dayanırsa, bu kez, darbeciden çok, onlara bu manevra alanını bırakan sivil-asker otoriteyi hedef alır, bilin.

15 Temmuz’da 251 şehit, 2 bin 194 de gazi vermiş milletin, devlete karşı yeni bir kalkışma olduğunda bu kalkışma ortamına vize vermiş siyasi otoriteyi de sorgulamayacağını sanmak, en hafif deyimle, “siyasi saflıktır…”

Millet, şereflidir.

Vergileriyle ayakta tuttuğu ordusunun silahını kendisine çevirmesi durumunda tabii ki sessiz kalmaz, evine çekilip bakmaz, ama, o silahla yeniden karşılaşmasının hesabını da herkesten sorar, işin sonunda tüm siyasi kadrolar gider, memleket yeni bir paradigmaya yönelir.

KORKU SİYASETİ ÇIKMAZ SOKAKTIR…

Kamuoyuna korku pompalanarak yapılan siyaset sürdürülebilir kimlik taşımaz.

Özellikle, Türk milleti gibi özgüveni yüksek, “tarih yapıcı” kimlik taşıyan ve siyasi genetiğinde “meydan okuma dokusu” olan milletlerde bu kısa süreli etki yapsa da, zamanla fena halde sulanır.

Zat-ı muhterem çıkıyor, “Laikçi-Atatürkçüler darbe yapacak” diye yazılar döşeniyor, kim bunlar, nerede toplaşmışlar, planları ne? Bu memlekette böyle bir cunta var ve bir köşe yazarı bunu tespit etmiş, ey Hakan Fidan, senin çocuklar uyuyor mu?

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/bu-kadar-korkaklik-yenilgi-getirir-yazi-1516437/

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim