• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Ardan Zentürk: ‘Serbest piyasa’ emperyalistin silahıdır!..

Ardan Zentürk: ‘Serbest piyasa’ emperyalistin silahıdır!..
Siz, istediğiniz kadar “piyasa ile kavga etmeyeceğiz” deyin, o piyasa sizinle kavga ediyorsa, geçiniz.

Trump’a millet olarak teşekkür borçluyuz. Önce, Ağustos 2018’de, Amerika’nın bugüne kadar bir NATO müttefikine karşı gerçekleştirdiği en alçak ekonomik saldırıyı yaptı. Şimdi de, bir tvit ile ekonomimizi yerle bir edeceğini (kim için, PKK’lı teröristler için) söyledi. 

(NATO ABD’nin Suriye’de PKK’ya ilk silah sevkiyatını gerçekleştirdiği Şubat 2016’da fiilen sonlanmıştır, Trump’ın son tiviti bir çeşit cenaze kaldırmaktır.)

Trump aslında bizlere, yıllardır içinde yaşadığımız “kurt kapanını” gösterdi. “Serbest piyasa” masalları içinde atalarımızın geleneksel savaş taktiğinin emperyalizm tarafında bize karşı kullanıldığını öğrendik. 

Nedir Türk savaş stratejisinde “kurt kapanı…” Kurtların düşmanlarını güvensiz bölgeye çekip yok etmesi… 

Amerikan, İngiliz, Fransız, Alman liderlerinin 1979 Guadoloupe Zirvesi’nde aldıkları karar doğrultusunda, dönemin Alman Maliye Bakanı Hans Matthöfer, Türkiye’nin ”serbest piyasaya geçiş” metnini yazdı, merhum Turgut Özal’ın eline tutuşturdu. 

O metin aslında, Türkiye’nin güvenli olmayan bir bölgeye çekilmesinden ibaretti“iyi çocuk” olduğun sürece kısmen ödüllendirileceğin, bağımsız politikalara yöneldiğin an “imha edileceğin” küresel bir alan. 

“Kurt kapanından” kurtulmanın yolu, 1- Senin için güvenli olmayan bölgeye girmeyeceksin, 2- Girsen bile, arkanda “okçular tepesi” muhkem olacak, hazreti peygamberin mesajı böyle günlerde lazım. 

Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/serbest-piyasa-emperyalistin-silahidir-yazi-1426885/?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim