• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Arslan Tekin: Bir imza da Abdülhamit için!

Arslan Tekin: Bir imza da Abdülhamit için!

Adülhamit'e suikastı biliyorsunuz... 1905'te Ermenici militanlar düzenlemişlerdi. Kim/kimler sevinmişti? En sevinen "Milletim nev-i- beşerdir, vatanım rû-yi zemin" diyen "entelektüel" Tevfik Fikret'ti. Tabiî bir de yabancılar.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu yazınca aklıma geldi. Erhan Afyoncu, Abdülhamit'e suikastı ele alırken sözü, dolaydan, 1128 imzalı o meş'ûm bildiriyi "temize çıkaran" Anayasa Mahkemesi'nin Ali Kemallerinin kararına getiriyor.

Onun Millî Savunma Üniversitesi Rektörü olması makalesini daha anlamlı kılıyor. Çünkü, Entelektüellerimizin "PKK Bildirisi", askerimize karşı. Askerimizi "yabancı", katliamcı, yıkıcı; PKK militanlarını "yerli", "yurt" savunucusu olarak vasıflandırıyor. Ali Kemallerinin kararı karşısında, subay yetiştiren bir üniversitenin başındaki ilim adamımızın entelektüellerimizin hâl-i pür melâlini ortaya koyan makalesi, ibretlik. (Sabah, 4 Ağustos 2019).

Ermenici militanlar II. Abdülhamit'in cuma namazına gidişini gözlerine kestirdiler. Tarih: 21 Temmuz 1905. Arabaya 80 kg. patlayıcı yükleyip Padişah'ın geçiş yoluna göre tertibat aldılar.

Şeyhülislam Cemalettin Efendi, namaz çıkışı Abdülhamit'i lafa tuttu. Suikastçılar, bunu hesap etmemişlerdi. Saatli bomba dakikasında patladı. Padişah sağ kurtuldu ama çevredeki 26 insan hayatını kaybetti.

Suikastçı başı yakalandı. Ancak, sonrası düşündürücü. Batının baskısıyla serbest bırakıldı.

Zamanımıza ne kadar uyuyor değil mi! Askerimize imzayla suikast hazırlayanlar, yine Batı'nın hücumu karşısında, "buyruk"la serbestler. Bunun neticesi öyle vahim ki... Gerisini söylemeye dilim varmıyor!

Devamı : https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bir-imza-da-abdulhamit-icin-52843yy.htm

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim