• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Arslan Tekin: Çocukları kazanmalıyız!

Arslan Tekin: Çocukları kazanmalıyız!
FETÖ'nün canı cehenneme! Cemaat, içimizde kapanması güç yaralar açtı. Yazdığım gibi, beni en çok üzen çocuklar. Öyle mektuplar geliyor ki...

FETÖ'cü deyip ya hapse atıyorsunuz, ya işinden ediyorsunuz. Gerçekten "örgüt" içindeyse, ülkeye kastettiyse, belâsını bulsun. Hapse atmakla kalmayın taş ocaklarına gönderin! Ama çocuklar babalarıyla aynı görülmesinler; itilmesinler, kakılmasınlar, insanlardan tecrit edilmesinler...

Ayırım çok tehlikeli... Netice itibarıyla o çocuklar bu ülkede yaşıyorlar. Devlete küstürmeyin. Vebalini kaldıramazsınız.

Reis'in başdanışmanlarına sesleniyorum: "FETÖ'cü" denilenlerin çocukları ne hâldeler? İnsanlık adına araştırın ve bir rapor hazırlayın. (Size en yakın isimlerden Nihat Hatipoğlu'nun, "Peygamberimiz düşmanlarının da onurunu koruyordu" (19 Nisan 2013, Sabah) başlıklı yazısını lütfen okuyun.)

Bir avukattan gelen mektubu vereceğim. Her şeyi özetliyor:

"Çoklarının görmediği, görenlerin de seslerini çıkarmaya korktuğu, Fetö ile ilişkili bulunan kişilerin çocuklarının yaşamak zorunda kaldığı sıkıntılara dikkat çekmenizi çok yerinde buldum.

Anne-babası suçlu da olabilir, bu durumu değiştirmez, anne-babanın suçu varsa dahi asla çocuğa sirayet etmeyeceği tartışılmaz bile. Anne babaları tutuklu-tutuksuz meslekten çıkarılmış, işsiz bırakılmış tüm ailelerin özellikle ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları çok büyük travma yaşadı, yaşıyor. Bunların çoğu kaybedilmek üzere. Bu çocuklar için acil bir şeyler yapılmalı...

15 Temmuz  sonrası bazı akraba ve tanıdıkların müdafiliğini üstlenmek durumunda kaldım...

 KHK'ler ile binlerce kişinin kamu görevinden çıkarılması ve bunların çoğunun tutuklanması  çocuklar için tam bir şok oldu.  Çevremde birebir müşahede ettiğim üzere; psikolojileri yıkıldı, toplumsal basınç ve öteleme, hatta aşağılama ile karşı karşıya kaldılar. Anne babalarının hain olduğu sürekli yüzlerine söyleniyormuş algısı oluştu. Okul başarıları blok olarak düştü. Dikkatlerini toplayamama, insanlardan kaçış ve kabuğuna çekilme, dış dünyaya ilgisizlik, korku ve panik, uyuyamama problemleri ortaya çıktı. Korkarım ki kaçış için  kötü alışkanlıklara, uyuşturucuya yönelme durumları da görülebilir.

Çocukların durumunu anlamaya çalışan biri olarak, toplu bir çözüm için;

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi 2017/12 no.lu dosyanın duruşmasında (01-Ağustos-2017), genel anlamda çocukların durumunu özetleyerek mahkemeden, el atılması ve çözüm üretilmesi için konunun Millî Eğitim Bakanlığı'na ve Aile Bakanlığı'na 'ihbar' edilmesi talebinde bulundum, ancak ara kararda bu talebim reddedilmiş ve zabıtlara geçmiştir. Devlet de halen bu konuya vakıf değildir.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cocuklari-kazanmaliyiz-50444yy.htm

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim