• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Arslan Tekin: Kudüs başşehir mi?

Arslan Tekin: Kudüs başşehir mi?

İslâm İşbirliği Teşkilâtı'nın İstanbul'daki toplantısında yayınlanan sonuç bildirisinde "Biz Doğu Kudüs'ü başkent olarak tanıyoruz." denmediği sadece Filistin devletini tanıdıklarının belirtildiği, başşehir olarak tanınması için ise, dünyaya çağrı yapıldığı iddia edilmişti.

Önce, bir şey dikkatimi çekti... Üzerinde durmam lâzım:

İslâm İşbirliği Teşkilatı'nın (Organisation of Islamic Cooperation) sitesine hiç girdiniz mi? Logosu şöyle: Ay dünyayı içine almış. Dünyanın ortasında da Kâbe sembolize edilmiş.

Ve Kâbe Suudîlerin sahasında... Suudîler ise şu anda ABD (=İsrail) iş birlikçisi.

Aklıma geldi... Bu vaziyette "Kâbe" işgal altında mı, değil mi?

Eğer işgal altındaysa hac farizası yerine getirilebilir mi, getirilemez mi?

Bir fetva bekliyorum... Diyanet bu fetvayı verebilir mi?

Onlar da şimdi yüzyıllarca önce günün şartlarında verilmiş fetvalara atıfta bulunacaklar, üstelik zamanında bile en tartışılanını çıkartacaklar, kafa karıştıracaklar. En iyisi hiç fetva istememek.

(Biliyorsunuz, Diyanet'in fetvasına göre; adam karısını bir telefonla, bir e-postayla boşayıveriyor! Artık müftülere nikâh kıydırılarak, hiç ilgisi olmadığı hâlde, evlenme akdinin dinin bir rüknü gösterilmek istendiği bir zamanda, "Boş ol!" diyor ve evlilik bitiyor. Bunu yüzüne söylemesine bile gerek yok; bir telefonla, bir e-postayla hallediveriyor! İslâm'da böyle bir şey var mı?!)

Suudîler, zamanında Osmanlı'ya başkaldırmışlar ve bu Suudîlerin dedelerinin dedesi Abdullah bin Suud, Vahhabîlik tehlikeli bir hâl alınca, 1820'de İstanbul'da asılmıştı. (Sonra size "Vahhabîlik" üzerine ayrıntılı bir metin vereceğim.)

"İhanet"i şimdilik geçelim ve şu noktayı açıklığa kavuşturalım. Girişte, Doğu Kudüs'ün başşehir olarak tanınma meselesinin "yalan" olduğu iddia edildiğini belirtmiştim,

Benim büyük kız, uluslararası ilişkiler dersi veriyor. Titri: Yrd. Doç. "Kızım, incele bakayım, nedir bu hâdise?" dedim.

Devamı: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kudus-bassehir-mi-45492yy.htm

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim