• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Arslan Tekin: 'Türk Ülküsü'

Arslan Tekin: 'Türk Ülküsü'
Ömer Seyfettin'i okumanın tam zamanı... Ömer Seyfettin, Osmanlı'nın en çalkantılı döneminde ıstırapla yaşadı.

Hayata veda edişi de hazindir. Doğumu 11 Mart 1884, vefatı 6 Mart 1920. Vefatının 100. yılındayız. Bilmiyorum devletlülerimiz ne yaparlar; Ömer Seyfettin'i nasıl anarlar...

Suriye'de savaşa girdik. Ruslar bizi bombalıyor. İki askerimizi daha şehit ettiler. Bizim desteklediğimiz ılımlı Suriyeli muhalifler karşı saldırı başlattılar, Beşşâr'ın adamlarının Rus desteğiyle aldıkları köylere girdiler. Yine Ruslar uçak kaldırdılar.

Ömer Seyfettin'i okuyun, bugünü anlarsınız. Birliğe o kadar çok ihtiyacımız var ki... Şu andaki çekişmelerin benzerini, Ömer Seyfettin'in kaleminden bile okumak mümkün. Bir tarafta İttihat ve Terakkiciler, karşılarında Hürriyet ve İtilaf Fırkası.

"Türk Ülküsü" Ömer Seyfettin'in kaleminden çıktı. (Bilge Kültür Sanat Yayınları, 192 s.). Biz Osmanlı yazısıyla yayınlanmış metinleri olduğu gibi yeni harflere aktardık. Farklı okumaları dipnot düştük. Epey açıklama koyduk. "Sunuş" yazısı Prof. Dr. Hülya Eraydın Argunşah'ın. Hülya Hanım'ın "takriz"ine Ömer Seyfettin üzerine vukuflu bir deneme diyebiliriz. Sağolsunlar.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-ulkusu-54942yy.htm

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim