• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Artvin'de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı'nın Yazılış Süreci" Konulu Konferans Düzenlendi

Artvin'de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı'nın Yazılış Süreci" Konulu Konferans Düzenlendi
ARTVİN’DE ''MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKLAL MARŞI’NIN YAZILIŞ SÜRECİ'' KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde, Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünce düzenlenen konferansa, Artvin Valis

İstiklal Marşı’nı 90 yıl sonra yine büyük bir heyecanla söylüyoruz. 90 yıl sonra İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini anlatırken, öncelikle üzerine vurgu yapmak istediğim bir husus var. Büyük milli marşımızı edebiyatımızın en büyük şairlerinden biri yazdı. Bu hem nesli etkiledi. Çünkü mükemmel uzun bir metin hediye etti. Hem de marşı okuduğumuz zaman şairini hatırlıyoruz, şairini hatırladığımız zamanda İstiklal Marşı mutlaka zihnimizde canlanıyor. Başka ülkelerdeki milli marşlara bakarsak, böyle bir birliktelik yok. İstiklal Marşı’nı önemli kılan hususlardan biri de onun yazılış sürecidir. İstiklal Marşı durup dururken yazılmadı. Hani bıçak kemiğe dayandığı an var ya o anda yazılmış olması belki de marşın bu kadar güçlü ve etkileyici olmasına yol açtı.’’ diye konuştu.  Yaklaşık 2 saat süren konferansın ardından, AÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Altın tarafından Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan’a konferansa katılımlarından dolayı plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim