• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Asım Yenihaber'den: Maksat Turizm Olsun!

Asım Yenihaber'den: Maksat Turizm Olsun!
Biz onu kayıp zannediyorduk, meğerki Meclis’teymiş!Meclis’i Hititliler basmış! 1930’larda olsa idi “Etiler basmış” diyecektik. Sonra anlaşıldı ki, Eti diye bir şey yokmuş! Etibank var ama, Eti yok; olacak şey mi?

Biz onu kayıp zannediyorduk, meğerki Meclis’teymiş!

Meclis’i Hititliler basmış! 1930’larda olsa idi “Etiler basmış” diyecektik. Sonra anlaşıldı ki, Eti diye bir şey yokmuş! Etibank var ama, Eti yok; olacak şey mi? 

Hitit yok mu peki? Var elbette. Anadolu tarihinin önemli bir dönemini temsil ediyor Hititler. Hatta Anadolu adından önce bu topraklar Hatti ülkesi olarak adlandırılıyormuş. 

“Hani senin yaptığını Çorumlu yapmaz” denir ya, sakın bu lâfa bakıp Çorum’u hafife almayın. Çorum Hitit’in başkenti. Onların başşehri Hattuşaş Boğazköy’de. 

Çorum’da Hitit döneminin bir hayli kalıntısı var. Alaca’ya yakın Alacahöyük de bunlardan biri. 

“Yahu bu mühim mevzu kaynayan dönemde neden bahsi Hititlilere getirdin, bir de kayıp aramak için Meclis’i seçtin” denilebilir. 

Efendim, mevzu beni seçti! Bir zamanlar büyük bir sendikamızın başkanı olarak tanıdığımız, atak, çalışkan, müessir bir dostumuz vardı. Dört beş yıldır ortalarda görünmüyor. Dün birden ekranlarda görünce, şöyle hasret giderelim dedik. 

Sağında solunda da acayip kıyafetli delikanlılar. (Meğer Hitit tanrılarının kıyafetlerini giymişlermiş!) Acaba milletvekillerine böyle tarihî kıyafetli muhafızlar mı tahsis edildi diye düşünmeden edemedik. Meğer köfte başkaymış!

Efendim, Çorum’un Boğazköy kazası adını değiştirip Hattuşaş yapmak istiyormuş! Hatta kılavuzluğu üstlenen vekil, Ortaköy’ün adının da Şapinuva olarak değişmesi gerektiğini iddia etmiş.

Bre aman!

Tamam siyaseten ismi değiştirilen yerlere isimlerini iade söz konusu ama, size üç bin yıl önceye gidin diyen kim? 

Bir kasaba adını neden değiştirir? 

“Maksat turizm olsun”muş!

Devamı için: http://www.habervaktim.com/yazar/70476/maksat-turizm-olsun.html

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim