• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Asım Yenihaber'den: Müp­te­zel­li­ğin Hul­ya­sı!

Asım Yenihaber'den: Müp­te­zel­li­ğin Hul­ya­sı!
Ced­le­ri­miz “çir­ke­fe taş at­ma, üze­ri­ne sıç­ra­r” bu­yur­muş­tur! Sö­zün doğ­ru­su­nu bi­li­riz de, uy­ma­sı­nı bil­me­yiz ma­ale­sef. Ata­la­rı­mı­za hür­met ede­riz de, tec­rü­be mah­su­lü söz­le­ri­ni kaa­le al­ma­yız.

Ced­le­ri­miz “çir­ke­fe taş at­ma, üze­ri­ne sıç­ra­r” bu­yur­muş­tur! Sö­zün doğ­ru­su­nu bi­li­riz de, uy­ma­sı­nı bil­me­yiz ma­ale­sef. Ata­la­rı­mı­za hür­met ede­riz de, tec­rü­be mah­su­lü söz­le­ri­ni kaa­le al­ma­yız. 

Teş­hir­ci­lik ça­ğı­mı­zın en müt­hiş pa­zar­la­ma me­to­du­dur ve teş­hir­ci­li­ği sa­de­ce vü­cut öl­çe­ğin­de gör­mek yet­mez.

Bi­ri­le­ri bu­nu ha­yat­la­rı bo­yun­ca di­bi­ne ka­dar yap­mış­tır. Ya­ni bu se­vi­ye­de ar­tık gi­de­cek ye­ri kal­ma­mış­tır. Söz­lü teş­hir­ci­lik­te de eli­ne su dö­ken ol­maz. 

Pa­zar­la­ma­nın bin bir tür­lü yo­lu var. Vü­cut pa­zar­la­ma­nın en­va­ı çe­şi­di­ni bi­lir, pi­ya­sa­yı iyi kok­lar... He­de­fin­den as­la şaş­maz!

Ya­şı ka­ça da­yan­dı? Ebe ya­şın­da, fa­kat her dem ta­ze!

Aj­da de­ğil ki 70’lik ol­ma­sı­na rağ­men ger­di­re­rek uzak­tan genç gö­rün­sün ve se­siy­le işi ida­re et­sin. 

Bu yaş­ta be­den ser­gi­le­me­nin faz­la pi­ya­sa­sı yok, ni­ce ta­ze ser­ma­ye pa­za­rı kap­la­dı. Pi­liç­ler var­ken, kar­ta­loz ta­vu­ğu ney­le­sin­ler. 

Ka­sap dük­kân­la­rın­da ne et­ler teş­hir edi­li­yor!

Şim­di kim­lik teş­hi­ri za­ma­nı...

Kürt­lük mo­da! “Be­nim ebem Kürt kö­yün­den geç­miş­ti, ha­min­nem Kürt­le­re se­lam ver­miş­ti...” Ta­bi­i bu kes­mez. Kim­se sor­ma­dan söy­le­dik­le­ri el­bet­te bir ama­ca ma­tuf... Şöh­ret ze­hir­len­me­si­nin ra­co­nu ünü­nü her yol­la pe­kiş­tir­mek de­mek! Fır­sat bul­du­ğun an, as­la ka­çır­ma!

Ney­se bun­lar bi­zi il­gi­len­dir­mez. Bir par­ti onun çe­ki­le­cek bir film­de­ki ro­lü­ne iti­raz et­miş... Kurt si­ya­set­çi­ler böy­le po­le­mik­le­re gir­mek­ten şid­det­le ka­çı­nır. 

Bu bir oyun ni­ha­ye­tin­de, ar­tis ta­ife­si her ro­lü oy­nar, azi­ze­yi de fa­hi­şe­yi de! Ken­di­si ne­dir? Onu sor­gu­la­ma­nın an­la­mı yok. Eğer si­ya­si par­ti ola­rak bir so­nuç al­mak is­ti­yor­san, oyun­cuy­la de­ğil, oy­na­tan­la ko­nuş­ma­lı­sın. Ya­ni fil­mi ya­pan­la...

Fa­kat par­ti­ci ad­res şa­şır­mış, gaf­le­te düş­müş ve onu mu­ha­tap al­mış! Vay ki ey­vay!

Bu­na kar­şı­lık mu­ha­tap alı­nan şu­nu di­ye­bi­lir­di: “Ben oyun­cu­yum, işim bu; ge­çi­mim bu­ra­dan. Ro­lü­mü en iyi yap­mak­tan baş­ka bir şey dü­şün­mem. Bu rol için de ay­nı yer­de du­ru­yo­rum...” 

Bu bir ha­nı­me­fen­di ce­va­bı olur­du. Edeb öğ­re­ten bir ce­vap olur­du. İti­raz ede­nin iti­ra­zı­nı bo­ğa­zı­na tı­kar ve hak­lı­lı­ğın tah­tı­na otu­rur­du... Bi­zim­ki kof­ti­den bir hul­ya! Hiç böy­le bek­len­ti­ye gi­ri­lir mi? 

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/muptezelligin-hulyasi-1208yy.htm

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim