• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Avdullah Ağar: "OPERASYON YAPILMAZSA TÜRKİYE PARÇALANIR"

Avdullah Ağar: "OPERASYON YAPILMAZSA TÜRKİYE PARÇALANIR"

Fırat'ın doğusundaki PKK meselesi ülkeleri bölme planıdır. Kimse kimseyi aldatmasın.

Abdullah Ağar, “Fırat’ın doğusundaki PKK meselesi ülkeleri bölme planıdır. Türkiye’nin Fırat’ın Doğusuna yapacağı operasyon bu oyunu bozacaktır.” dedi.

Türkiye’nin en önemli operasyonunu değerlendiren Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, “Bu operasyonda karşı karşıya kalınan teröristlerin direncine, onları koruyan küresel güçlerin reflekslerine bağlı olarak Milli Mücadeleden sonra Türkiye’nin girişeceği en uzun soluklu ve sert savaş olabilir.” ifadelerini kullandı. Ağar değerlendirmesine şu sözlerle devam etti: “Burada terörist örgüt başta ABD olmak üzere himayesini devam ettirirse orada çok farklı fotoğraflarla karşı karşıya kalınabilir. Türkiye’nin burada harekâtı icra edeceği birçok hat stratejisi var. Bunlar yarma, kuşatma veya mızrak olarak değerlendirebiliriz. Meskûn mahalde çemberden merkeze ya da merkezden bir yarma olabilir. Veya süpürme olabilir. Kırsal alanlarda hattı parçalayıcı olabilir. Hem yarma hem kuşatma taktikleri kullanılabilir. Bu sadece sizin stratejinizi belirlemez.

Devamı: https://www.gazetebirlik.com/yazarlar/operasyon-yapilmazsa-turkiye-parcalanir/

Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim