• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ayhan Demir: Bu zulmü durdurun!

Ayhan Demir: Bu zulmü durdurun!
Sınırlarımız Edirne’den başlayıp Iğdır’da; Sinop’tan başlayıp Hatay’da bitiyor olabilir. Ama mesuliyet sahamız Bosna’dan Doğu Türkistan’a, Kırım’dan Arakan’a uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti sakinlerini ve bu sakinlerin haklarını değil; dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanları korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz.

Nurettin Topçu, “Mesuliyet, imana dayanan bir duygudur” diyor. Biz de şunu: Mesuliyet kalpten ve vicdandan doğar, beslenir. Mesuliyeti olan, vicdanı olandır.

Sözlerimiz, mesuliyet sahiplerine. En ufak bir mesuliyet hissi duymayanlar, yazımızın, kapsama alanına dâhil değiller. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaya, yaşamaya devam edebilirler. 

Biz, yazımıza, mesuliyet duyanlarla, devam edelim.

İslam tarihinin, en kanlı ve karanlık dönemlerinden birinde yaşıyoruz. Müslümanlar hiç bu kadar dağınık ve hiç bu kadar zor durumda olmamıştı.

Hıristiyanlar, Yahudiler ve Budistler, artık kendi aralarında savaşmıyor; birleşip İslam dünyasına saldırıyorlar. Bir yandan İslam beldelerini işgal ediyor, bir yandan kendi içlerindeki Müslümanlardan kurtulmaya çalışıyorlar. 

Dahası var: Topraklarını, canlarını, haysiyet ve namuslarını korumak isteyen Müslümanlara “terörist” etiketi yapıştırıyorlar. Böylece haksızlık kapısı ardına kadar açılıyor.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/bu-zulmu-durdurun-27082.html

Bu haber toplam 396 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim