• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ayhan Demir: Küçük ülke,büyük dertler

Ayhan Demir: Küçük ülke,büyük dertler
Çocukluk ve gençlik, güzeldir. Bu yaşlarda merak, heves, şaşkınlık, hayret zirvededir. Çocukluktan gelen neşe ve sevinç, gençlikten kaynaklanan yaşama heyecanı, yüksek tutku ve coşku. Hayaller, umutlar, acemilikler.

Çocukken ve gençken, birçok şey kolaydır veya öyle görünür. Meselenin derinlikleri anlaşılmaz. 

Kusursuzluk ve hatasızlık insana göre değildir, yakışmaz. Coşku ve hırsla, hatalar yapabilir. Herkes yapar.

Tecrübe sahibi olmak kolay değildir. Belki de dünyanın en pahalı ve en eşsiz şeyidir. Denenir, hata yapılır ve doğrusu öğrenilir. 

Buradan şuraya geçeceğim: İnsan ömründeki yüz yıl, devletler için sadece birkaç yıla tekabül eder. Kosova gibi özgürlüğünün yirminci, bağımsızlığının on birinci yaşında olan bir devlet için bunun karşılığı emekleme, çocukluk veya gençlik yıllarıdır.

Kosova’nın sağlıktan eğitime, ekonomiden adalete varıncaya kadar birçok alanda ve konuda sorunları var. Hayatın her alanına dair karar mekanizmasını işleten siyaseti de unutmayalım. Orada da sorunlar var. Belki de en büyük ve çetrefilli olanları. 

Bunlardan bir tanesi: Ramush Haradinay, iki yıldır yürüttüğü, Kosova Başbakanlığı görevinden istifa etti. Merkezi Lahey’de olan Uluslararası Savaş Suçları Kosova Özel Mahkemesi tarafından şüpheli olarak davet edilmesini gerekçe olarak gösterdi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/kucuk-ulke-buyuk-dertler-29284.html

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim