• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Ayhan Demir: Paramız pul olmuş

Ayhan Demir: Paramız pul olmuş

Benim babam serbest meslek emeklisi. Yıllarca yurtdışında, evinden binlerce kilometre uzakta çalıştı. Şair, “Dünya dönüyor, işte ispatı / Babamız her akşam dönüyor eve...” diyor. Bizim babamız ise birkaç yılda bir gelebildi. 

O yıllarda, uçakla seyahat büyük bir lüks. Telefon da ondan aşağı değil. Geriye sadece mektup seçeneği kalıyor. Elimizdeki bu imkâna, sıkı sıkıya tutunuyoruz: Mektuplar geliyor, mektuplar gidiyor.

Pul dünyasına ilk adımım, o mektuplar üzerindeki pullar sayesinde oldu. Ardından PTT pulları geldi. Henüz on yaşındaydım. Pul defterim yoktu. Pulları, kitapların arasında muhafaza ediyordum. Bir süre sonra, deftere geçmek şart oldu.

Bir gün, o güne kadar topladığım, tüm pulları okuluma götürdüm. Güya arkadaşlara hava atacaktım, ama havamı aldım. Pul defterimi, o gün son kez gördüm. 

Velhasıl: Beş yıllık emek, ziyan olup gitti. 

Yıllar içinde, mektubun yerini elektronik posta ve cep telefonu mesajı aldı. Pul koleksiyonculuğunda önemli bir gerileme yaşandı, yaşanıyor. Ama benim pullara karşı merakım, hevesim baki kaldı. 

O yıllarda pullar, benim için, bir hobiden ibaretti. Bugün öyle değil. Pul koleksiyonculuğunu, bir kültür işi olarak görüyor, devam ettiriyorum.

Osmanlı’nın son elli yıllık dönemine, Milli Mücadele yıllarına ve Cumhuriyet devrine ait pullar ile ilgileniyorum. Vatanın son yüz elli yıllık halini ve memleketin dünden bugüne gidişatını, bu pullar üzerinden takip ediyorum. Yaşanan olayları, değişimleri pullara bakıp izliyorum. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/paramiz-pul-olmus-26465.html

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim