• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Aynanın 'Yakin' Olması, Aynaya Sürülen Sır Kadardır

Aynanın 'Yakin' Olması, Aynaya Sürülen Sır Kadardır
Tasavvuf, yediden yetmişe her tür insanı kendine çeken, merak celbeden bir cazibe yolu.

Tasavvufu makbul sayan da şirk sayan da bir şekilde tasavvuftan bahsediyor. Pek çok kişi tasavvufun göstergelerinden; kerametlerin, hikâyelerin, doğa üstü güçlerin anlatımından etkileniyor. Etkilendikçe tasavvuf yolunda daha fazla adım atıyorlar, daha fazla adım attıkça daha fazla etkileniyorlar. Bu yolda turistik gezi yapan da kılavuzluk eden de ya kâl ehli ya hâl ehli oluyor.

Kâl ehli olanların, insanları kerametlerle, hikâyelerle, süslü cümlelerle oyalaması mümkündür. Oyalandığını anlayan insanın nezdinde bazen kerametlerin, hikâyelerin, hatta tasavvufun kıymeti düşmektedir. Oysaki ağızlarda sakız olan, ehlinden işitilmeyen tasavvuf öğelerinin bir şekilde ehil ellerde görünür, duyulur, bilinir olması lazım ki sır için sırdaş bulunsun. Tasavvuftan maada edebiyat da ehil ellerde olması gereken bir yol. Sırrı ifşa etmeden, hâlini kâl ile anlatmaya yarayan bir yol olmalı ki; hem bu yolla sırdaş ve yoldaş bulunsun hem de taşan duygulara meşru ve makbul bir bend çekilsin.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25399/aynanin-yakin-olmasi-aynaya-surulen-sir-kadardir

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim