• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Bakan Selçuk: Türkçeye Büyük Önem Veriyoruz

Bakan Selçuk: Türkçeye Büyük Önem Veriyoruz
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Milli Eğitim (MEB) Bakanı Ziya Selçuk’u makamında ziyaret etti.

20.02.2020 tarihinde gerçekleşen ziyarette Bakan Selçuk’a TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Arıcan, “42 yıl önce kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşlarının kurduğu TYB; genel merkez, şube ve temsilcilikleriyle tarih, kültür, sanat, edebiyat, medeniyet temalı faaliyetlerini sürdürüyor.  Ahlak Şuraları, Genç Yazarlar Kurultayları, Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongreleri, Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak Sempozyumlarını, okur yazar buluşmalarını,  yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe metin yazarlığı kurslarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. dedi.”

2020 yılında yapılacak faaliyetler hakkında da bilgi veren Başkan Arıcan, sanat ve düşünce alanının 40 önemli ismiyle yapılan "40'lar Meclisi Edebiyat ve Hayat " söyleşilerinin devam ettiğini, Yunus Emre’yi anmak amacıyla üç gün sürecek bir sempozyum, Nurettin Topçu paneli ve İstanbul’da Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak etkinliklerini   yapacaklarını  belirtti.

Bakan Selçuk’u, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma” ve “Kültür Sohbetlerine” davet eden Başkan Arıcan, TYB Akademi Dergisinin “21. Yüzyılda Türkçe” sayısı için Türkçe’nin Söz Varlığı, MEB’de Türkçe’nin kullanımı üzerine bir söyleşi yapılması teklifinde bulundu.

Türkiye Yazarlar Birliği'ni takip ve takdir ediyorum

MEB Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Selçuk, “D. Mehmet Doğan Türkiye’nin büyük bir değeri, kendisini özel olarak ziyaret edip hasbihal etmek istiyorum. Ayrıca, Türkiye Yazarlar Birliği’ni ve faaliyetlerini takip ve takdir ediyorum. Bakanlık olarak Türkçeye büyük önem veriyoruz. Türkçemizi korumak ve Türkçemize gereken saygıyı gösterme konusunda yapılması gereken ne varsa bunların hepsine adanmışlık seviyesinde bir yaklaşımımız var. “Söz Varlığı Projesi” ise, bütün çocuklarımızın hangi kelimeleri, hangi yaşta ne şekilde kullanacağı, kitaplarda, yayınlarda bu kelimelerin yer almasının uygun olacağı öğretmenlerimiz, velilerimiz ve toplumun tüm fertleri için kelimelerin ne şekilde kullanılacağı konusunda çok kapsamlı bir proje.” diye konuştu.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Muhammet Enes Kala’nın da katıldığı ziyarette, Başkan Arıcan TYB yayınlarını Bakan Selçuk’a hediye etti.

photo-2020-02-20-14-35-42.jpgphoto-2020-02-20-14-35-42-(1).jpgphoto-2020-02-20-14-35-43.jpgphoto-2020-02-20-14-35-43-(1).jpg

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim