• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Balkan Dergilerinden Haberdar mıyız?

Balkan Dergilerinden Haberdar mıyız?
Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı’nda düzenlenen panelde Balkan Dergiciliği konuşuldu.

22 ülkeden 305 derginin katıldığı 7. Uluslararası Dergi Fuarı’nın ilk gününde Balkan dergiciliği paneli düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin yaptı.

Makedonya’dan “Köprü” Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Leyla Şerif Emin, “Shenja” Dergisi Baş Editörü Latif Mustafa, Bosna Hersek’ten “Başka” Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enes Güler, “Elif” Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Malika Neziroviç, Yunanistan’dan “Fiyaka” Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Mehmet, Preşevo bölgesinden “Freskija” Dergisi Editörü Dugajgın Hasani, Karadağ’dan “Avliya” Dergisi Editörü Safet Adroviç, “Lemba” Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sabina Osmani kendi dergileri ve genelde Balkan dergiciliği hakkında konuşma yaptı.

Panelde, Balkanlarda dergi çıkarmanın zorlukları, bu zorluklara karşı alınan önlemler ve Balkanlarda dergicilikle ilgili neler yapılabilir sorularının yanıtı arandı. TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin “Balkanlarda çıkan dergileri bizim oradaki uç beylerimiz olarak görüyoruz ve bu bize bir heyecan veriyor, buralarda çıkmakta olan dergilerden farklı olarak orda çıkanların daha zor şartlarda çıkıyor olduğunu hissediyoruz” dedi ve sözü Balkanlardan gelen dergi temsilcilerine bıraktı.

Yazının devamı için:  http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/balkan-dergilerinden-haberdar-miyiz-haber-27943#sthash.J1HaiqWB.dpuf

 

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim