• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Banu İnan: Babam Müslümanlara bir Mescid-i Aksa umudu bıraktı

Banu İnan: Babam Müslümanlara bir Mescid-i Aksa umudu bıraktı
Mehmet Akif İnan’ın hayatını, eserlerini ve aksiyon adamı kimliğini kızı Banu İnan ile konuştuk. İşte kızının ağzından şefkatli, sevecen, cömert, vefalı bir insan olarak Akif İnan portresi… Halil Solak’ın ropörtajı.

Akif İnan nasıl bir babaydı?

Babam insanî vasıfları çok yüksek bir kişiliğe sahipti. Çok sevecen bir babaydı. Babamla aramızda çok derin bir sevgi bağı vardı. Ona çok saygı duyardım. Aynı zamanda çocuklarım için de çok şefkatli, sevecen unutulmaz bir dedeydi. Bana ve çocuklarıma daima “yavrucuğum” diye seslenirdi. Evlenip babamın memleketi olan Urfa’ya gelin geldim, babam o sırada Ankara’daydı. Tek çocuk olmam sebebiyle her zaman beni arayıp sorardı. Herhangi bir sıkıntım olduğunda çözüm bulmaya çalışırdı. Urfa’ya evimize geldiğinde ben ve çocuklarım çok sevinirdik. Özellikle bayramları beraber geçirirdik. Ben hayatım boyunca onu örnek aldım. Hayatımızda ben ve çocuklarım onun bıraktığı boşluğu asla dolduramadık. Bizi tatile ve şiir şölenlerine götürürdü ve beraber olmaktan çok mutlu olurdu. Babam aynı zamanda çok disiplinli bir insandı. Her zaman hayata pozitif bakmamı, olumlu olmamı isterdi. Aile ve akraba bağları çok güçlüydü. Babam çok mert, çok cömert, dünyalık vasıflara, maddiyata önem vermeyen, manevi değerlere sahip çıkan asil durusu ile hep örnek olmuştur. Vefayı, sevgi ve saygıyı, özveriyi, dostluğu, olgunluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı, dik durusu, haklının yanında olmayı ondan öğrendim. Aynı zamanda çok hassas ve duygusal bir yapısı vardı. Onun gibi bir babaya sahip olduğum için çok gurur duyuyorum ve şükrediyorum.

Babamla beraber ben ve çocuklarım yazın tatile giderdik. Bir gün deniz kenarında oturduk, bana hayallerini söyledi. “Deniz kenarında bir küçük bahçeli evim olsa da doya doya orada şiir yazsam” demişti. Şiir bir yaşam biçimiydi bizim için. Ona, “Ben senin gibi güzel bir baba görmedim” dedim, o da “Ben de senin gibi güzel bir evlat görmedim yavrucuğum” demişti. Gözlerim dolmuştu… Daha nice gerçekleştirmek istediği şey vardı yüreğinde ama ömrü yetmedi. Babam arkamda kocaman bir dağ, elim, ayağım, kolum kanadımdı. Dünya hayatı ondan sonra çok renksiz ve tatsız bir hâle geldi benim için. İçimi burkan dizelerinde söyle sesleniyordu: “Geldim gidiyorum ben mahzun şarkı İncisi içinde bir midye gibi”.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/banu-inan-babam-muslumanlara-bir-mescid-i-aksa-umudu-birakti-h34677.html

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim