• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Barış Tarımcıoğlu: Paganlık kisveleri soyulurken…

Barış Tarımcıoğlu: Paganlık kisveleri soyulurken…

Pagan ayinlere daha çok önem verdiğine üzülerek şahit olduğumuz eğitim sistemimiz bize Vaşington’un ABD’nin başkenti olduğunu öğretir ancak aslında bu “ülkenin” ABD’den bağımsız bir devlet olduğunu bize anlatmaz.
Benzer şekilde de Londra’nın göbeğinde, “City of London” diye ikinci bir “ülke” olduğundan, üstelik bu ülkenin “valisinin” verdiği ve İngiltere tahtının müstakbel kral ve kraliçesinin “eğilerek” aldığı anahtar olmadan tahta oturamadıklarını da bize eğitim sistemi öğretmez, tam aksine İngiltere’yi demokrasinin beşiği olarak pazarlar.
Tıpkı, kendi ordusu ve bakanlar kurulu olan Vatikan’ın işlediği aşağılık suçlardan bahsedilmemesi gerektiği de “gazetecilik ve basın yayın öğrencilerine” çaktırmadan öğrettikleri gibi.
Zira sistem bekçiliği bunu gerektirir.
Böylesi bir eğitim sistemi sonucunda ise, Trump-Erdoğan görüşmesi esnasında Trump’ın sarf ettiği “I’m a big fan of him” cümlesinde maalesef, “Onun büyük fanıyım” diye çevirenlerin tv ekranlarımızı kaplamış durumda olması kaçınılmaz.
Oysa Trump bu sözleri ile, Erdoğan nezdinde tüm Türkiye devlet hamlelerini kabul edip, onay vermiş oluyor, kendisinin içinden çıktığı “beyzbol-hamburger-çizgi roman” kültürünün bir numunesi olan “big fan of” lafzını bir kenara bırakırsak.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/paganlik-kisveleri-soyulurken/

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim