• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Başarılı Bir Filistinli Yönetmen: Nevres Ebu Salih

Başarılı Bir Filistinli Yönetmen: Nevres Ebu Salih
Cannes Film Festivali'nin kısa film bölümünde, daha önce birkaç kez Türkiye’ye de gelmiş olan Nevres Ebu Salih’in 'el-Kik' (al-Qeeq) isimli filmi de gösterilecek. Mehmet Erken kendisiyle filmi hakkında konuştu.

Bu hafta dünya sineması için önemli bir hafta: 11 Mayıs’ta başlayan ve dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali, 22 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu sene festivalde Türkiye’den sadece Mehmet Can Mertoğlu’nun “Albüm” filminin gösterimi olacak. 

Festivalde kısa film bölümünde, daha önce birkaç kez Türkiye’ye de gelmiş olan Nevres Ebu Salih’in “el-Kik” (al-Qeeq) isimli filmi de gösterilecek. Ebu Salih, geçen hafta, Cannes’a giderken Türkiye’de de birkaç gün konakladı ve bir söyleşi gerçekleştirdi. 9 Mayıs Pazartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde filmi “Büyük Gelen Palto’nun gösterimi ve sonrasında kendisi ile bir söyleşi yapıldı. 

Biz de, programın tercümanlığını yapan Esra Evsen vesilesi ile Ebu Salih ve “El-Kik” filminin diğer oyuncusu Ahmed el-Ömeri (Ahmad al Omari) ile söyleşi yapmak fırsatı bulduk. Bol şakalı ve kahkahalı geçen görüşmemiz, sorulu ve cevaplı bir söyleşi formatında ilerleyemediği için, sohbetten arta kalanları aktarıyoruz.

“Ya hürriyet ya ölüm”

Nevres Ebu Salih, Filistin doğumlu, Ürdün’de yaşayan bir yönetmen. Bundan önce “Düşüş Gecesi” (“The Night of the Fall”, 2014) ve “Büyük Gelen Palto” (2013) isimli iki uzun metrajlı film çekmiş. Cannes’da gösterilecek filmi “El-Kik” ise, Filistin’de hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve sonrasında açlık grevine başlayan gazeteci arkadaşı Muhammed El-Kik üzerine. 

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/24114/basarili-bir-filistinli-yonetmen-nevres-ebu-salih

Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim